Tysk politi spreder aggressiv demo i Köln med vandkanoner

Skrevet af admin

09/01/2016

Mest læste i dag

Tysk politi har opløst en planlagt demonstration med højreekstremister og støtter af den islamkritiske bevægelse Pegida i Köln.

Da demonstranterne lørdag eftermiddag begyndte at kaste flasker og skyde med fyrværkeri, greb politiet ind med vandkanoner og tåregas, oplyser en talskvinde for politiet.

Stemningen beskrives af politiets talsperson som "aggressiv".

En talsmand for Pegida har bedt "alle deltagere om at gå hjem".

- Arrangementet er officielt slut, siger han.

Det hele forløb ellers fredeligt, indtil en gruppe højreekstremister kom til og kastede flasker efter politiet.

Politiet skønner, at der var omkring 800 bøller blandt de omkring 1700, som tog del i Pegidas arrangement.

Den planlagte protest blev arrangeret i forlængelse af de overgreb, der fandt sted i byen nytårsaften, da mange kvinder blev forulempet af en stor gruppe mænd med indvandrerbaggrund - heriblandt angiveligt flygtninge.

- Stemningen er meget ophidset, siger talskvinden.

Pegida-bevægelsen har fået ny vind i sejlende efter episoden nytårsnat i Köln. Der er samtidig betydelig bekymring i Tyskland over, om landet kan håndtere de 1,1 millioner asylansøgere, som kom til landet i 2015.

Forbundskansler Angela Merkels regering har været under stort pres efter overgrebene i Köln, hvor myndighederne først forsøgte at tie episoden ihjel.

- Det, der skete nytårsaften, var modbydelige, kriminelle handlinger, som kræver beslutsomme reaktioner, sagde Angela Merkel under et partimøde i Mainz lørdag.

Forbundskansleren siger, at hun støtter en stærk skærpelse af udvisningsreglerne for flygtninge, som er straffet:

- Hvis en flygtning bryder reglerne, så må det have følger. Det betyder, at de kan miste retten til at være her - uanset om de har en betinget straf eller en fængselsstraf.

/ritzau/dpa