Tysk politi undersøger om anholdte bidrog i Paris-angreb

Skrevet af admin

05/02/2016

Dagens topnyheder

Tysk politi undersøger en mulig forbindelse mellem to algeriske mænd, der blev anholdt torsdag, og attentater 13. november i Paris, da 130 mennesker blev dræbt.

- Vi undersøger, om der er en forbindelse til Paris-attentaterne, siger polititalsmand Stefan Redlich ifølge nyhedsbureauet Reuters.

I samarbejde med specialstyrker slog politiet torsdag til mod fire lejligheder i Berlin og ejendomme i Nordrhein-Westfalen og Niedersachsen.

Myndighederne har offentliggjort et foto af en af de anholdte, som på billedet holder en pistol. Han er omgivet af våben og ammunition.

Nyhedsmagasinet Der Spiegel skriver, at billedet er taget i Mellemøsten.

Det tyske nyhedsbureau dpa har skrevet, at mændene øjensynligt havde planer om et angreb mod turistmål og seværdigheder i det centrale Berlin - blandt andet Checkpoint Charlie og Alexanderplatz.

En 34-årig mand er hovedmistænkt i planerne om angreb i den tyske hovedstad.

Dagbladet Berliner Zeitung citerer chefen for den tyske efterretningstjeneste for oplysninger om, at myndighederne har modtaget over 100 tip fra befolkningen om, at IS-krigere befinder sig i forbundsrepublikken.

Efterretningstjenestens chef, Hans-Georg Massen, henviser til, at angrebene i Paris i november har understreget, at Islamisk Stat med overlæg har planlagt at placere terrorister blandt flygtninge, som strømmer til Europa.

Ifølge belgiske medierapporter blev en del af de personer, som var involveret i angrebene i Paris, registreret som flygtninge.

/ritzau/