Tysk regering forventer fortsat græsk vilje til sparekurs

Skrevet af admin

04/01/2015

Dagens topnyheder

Den tyske regering føler sig sikker på, at Grækenland fremover vil overholde de strenge sparekrav, også selvom det radikale venstrefløjsparti Syriza vinder valget om tre uger.

Syriza står til sejr i de seneste meningsmålinger.

- Grækenland har hidtil opfyldt forpligtelserne, og den tyske regering antager, at den græske regering fortsat vil efterleve disse, siger Georg Streiter, som er stedfortrædende talsmand for den tyske regering.

Det tyske magasin Der Spiegel skriver ellers søndag med henvisning til kilder tæt på Angela Merkels regering, at forbundskansleren og hendes finansminister Wolfgang Schäuble anser det for sandsynligt, at grækerne vil droppe sparelinjen.

I artiklen fremgår det, at den tyske regering har ændret holdning, så man ikke længere for enhver pris skal slås for, at Grækenland bliver i eurozonen, der nu tæller 19 lande.

Merkel og Schäuble vurderer, at et græsk exit fra euroen vil være "tåleligt" ifølge en anonym regeringskilde, som Der Spiegel citerer.

Syrizas populære leder, Alexis Tsipras, har lovet vælgerne at sløjfe den strenge sparekurs, og samtidig forlanger han en græsk gældssanering.

Det græske parlament blev opløst onsdag som et skridt på vejen mod valget i slutningen af januar.

Det græske valg blev udskrevet før tid, efter at parlamentet havde nedstemt regeringens kandidat til præsidentposten.

Grækenland har i årevis skåret markant i statsbudgetterne for at opfylde de strenge krav til kriselån fra EU og Den Internationale Valutafond, IMF.

/ritzau/dpa