Tysk vinder efter kaotisk afslutning

Feltet skulle onsdag ud på 203 kilometer fra Cosenza til Matera. Der var dermed tredje dag i træk, at rytterne skulle passere mere end 200 kilometer i sadlen.

Den overvejende flade etape blev indledt med et seksmands-udbrud i skikkelse af Brian Bulgac (Lotto), Alan Marangoni (Cannondale), Ricardo Mestre (Euskaltel), Tomas Gil (Androni), Rafael Andriato (Vini Fantini) og Stefano Pirazzi (Bardiani). Ingen af udbryderne var dog i nærheden af at skabe afgørende afstand til feltet, og med 22 kilometer til mål blev de opslugt af det jagtende felt. Inden da var Pirazzi allerede faldet tilbage.

Herfra lignede det den forventede massespurt, men danske Lars Bak (Lotto-Belisol) var med til at sørge for, at afslutningen blev alt andet en forudsigelig.Bak angreb med 13 kilometer til mål, men trods god fart på cyklen lykkedes det ikke at slå det afgørende hul. I stedet kom feltet buldrende i et vildt tempo op af afslutningens lille stigning, hvilket blandt andre efterlod Mark Cavendish.

Med blot en kilometer til mål brød kaos for alvor løs, da feltets førende rytter, John Degenkolbs hjælperytter, styrtede ved det sidste sving. Flere af sprinterne blev fanget på grund af styrtet, hvilket umiddelbart banede vejen for Marco Canola (Bardiani Valvole)

Men John Degenkolb ville det anderledes, og med en lang og vild spurt formåede han at hente Canola og gøre sig til etapevinder.

Team Saxo-Tinkoff kørte en fornuftig etape og sørgede for, at kaptajnen Rafal Majka holdt sig til i feltet.

I den samlede stilling fører Luca Paolini (Katusha) stadig løbet.  

Dagens Gossip