Tyske delstater skændes om husly til migranter

Den stadig større strøm af migranter, der kommer til Tyskland, har udløst stridigheder mellem de tyske delstater om placeringen af de hundredtusinder af migranter fra Mellemøsten og Afrika.

Delstaten og byen Berlin, som også er Tysklands hovedstad, siger, at den over halve million asylansøgere, der i år ventes til Tyskland, bør sendes til nedlagte militærkaserner i det tyndtbefolkede nordøstlige Tyskland.

Det vil i givet fald bryde med den politik, som i lang tid har været praksis, når det gælder fordeling af asylansøgere i Tyskland.

Asylansøgerne er blevet placeret efter en fordelingsnøgle, der er baseret på antal indbyggere og økonomien i hver region.

Det betyder flere asylansøgere i den mere velstående vestlige del af Tyskland.

Mario Czaja, minister for velfærd i Berlin, noterer sig i et interview med avisen Berliner Morgenpost, at hans by med 3,5 millioner indbyggere har problemer med at finde boliger til nye asylansøgere.

Han siger, at gamle militærkaserner langt uden for byen skal kunne bruges som flygtningelejre.

De fem delstater i det tidligere DDR - altså det østlige Tyskland, der under Den Kolde krig var en kommunistisk stat i Østblokken - er ikke meget for at tage imod flere asylansøgere.

Delstaterne, der er noget fattigere end de vesttyske delstater, har tidligere været skueplads for racistiske angreb på asylansøgere.

Det er i den østlige delstat Sachsen, at den islamkritiske bevægelse Pegida er opstået.

/ritzau/dpa

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip