Tyske gidsler slap med livet i behold

Gidseltageren, en 24-årig mand, har også overlevet, men han er angiveligt såret.

Gidselaffæren begyndte mandag omkring klokken 9.00, da den bevæbnede mand tog tre gidsler på rådhuset, byens tredje-borgmester, en sekretær og en embedsmand. Motivet er endnu uklart, men den 24-årige mand beskrives som psykisk ustabil, og han har angiveligt tidligere forfulgt en af de tre personer. Det kan skyldes, at han har ønsket en afgørelse fra myndighederne omstødt.

Han har ikke stillet krav af større betydning, mens han har haft de tre personer i sin varetægt, men har ifølge tyske bild.de blot krævet cigaretter, mad og piller. Han er tidligere kendt af politiet, og har ifølge euronews.com været involveret i voldsforbrydelser tidligere.

En forhandlergruppe har under gidseltagningen forhandlet med manden, mens det skulle være en af politiets specialstyrker, der har sat en stopper for gidselaffæren.

Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, skulle have besøgt Ingolstadt mandag i forbindelse med sin valgkampsturné. Kansleren blev dog enig med Bayerns ministerpræsident, Horst Seehofer, om at aflyse det planlagte besøg.

Under gidselaktionen evakuerede politiet rådhuset samt et større område i byen.

SE BILLEDER FRA GIDSELDRAMAET HERUNDER

Dagens Gossip