Tyske medarbejdere protesterer over lav løn i Legoland

»Lønnen er så lav, at mange er nødt til at modtage socialhjælp fra kommunen ved siden af for at kunne klare sig,« siger Tim Lubecki fra det tyske forbund NGG, der støtter de ansatte hos Legoland, til Fagbladet 3F.

Tim Lubecki fortæller, at Legoland gennem et år kategorisk har afvist at indgå i forhandlinger om en overenskomst, så løn- og arbejdsforhold kunne blive forbedret for de utilfredse ansatte.

Den danske Lego-familie Kirk Kristiansens investerings- og holdingfirma, Kirkbi, ejer 34 procent af selskabet Merlin Entertainment, der driver Legolands forlystelsesparker.

»Merlin er et profitabelt foretagende, der burde have råd til at indgå i dialog med de ansatte om at betale dem en anstændig løn,« siger Tim Lubecki, der også fortæller, at de tyske ansatte lørdag vil forsøge at opsøge Kirkbi-fondens formand, Kjeld Kirk Kristiansen, for at fortælle ham om deres forhold.

De tyske medarbejdere skal dog ikke forvente at få LEGOs ejere i tale, lyder det fra Kirkbi.

»Som aktionærer i Merlin Entertainment har vi fuld tillid til, at ledelsen i Legolands parker behandler medarbejderne i overensstemmelse med lokal lovgivning. Vi henviser derfor alle spørgsmål om driften af Legoland til selskabet (Merlin Entertainment, red.),« siger Lars Kærgaard, de er kommunikationspartner i Kirkbi.

Det er endnu ikke lykkedes Fagbladet 3F at få en udtalelse fra Merlin Entertainment.

Enhedslistens arbejdsmarkedsordfører, Christian Juhl (Ø), kalder foholdene for medarbejderne i den tyske del af Legoland uanstændige:

»Det er uanstændigt, at Legoland Tyskland ikke ønsker at forhandle med fagforeningen om en overenskomst for deres ansatte. Det bør den danske del af koncernen drage omsorg for. Det er pinligt, at lønnen i Legoland Tyskland er så lav, at de ansatte er nødt til at modtage socialhjælp fra kommunen ved siden af, for at kunne klare sig,« skriver Christian Juhl i en pressemeddelelse.

»De tyske Legoland-arbejdere bør have fuld støtte fra danske arbejdere og vores fagforeninger til deres krav om en overenskomst. Ikke mindst når en af Danmarks rigeste familier, Kirk-familien, er medejer af virksomheden. Overenskomst og retten til at forhandle løn- og arbejdsforhold bør være en menneskeret for alle arbejdere kloden over,« skriver Christian Juhl i pressemeddelelsen.

Han tager lørdag til Billund for at støtte de tyske Legoland-arbejderes protest.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip