Tyske myndigheder tilbagekalder 2,4 millioner VW-biler

Skrevet af admin

15/10/2015

Mest læste i dag

Volkswagen har fået besked på at tilbagekalde de 2,4 millioner dieselbiler, der har fået installeret den meget omtalte snydesoftware.

En talsmand fra det tyske Kraftfahrt-Bundesamt, der regulerer typegodkendelser for køretøjer, siger ifølge flere tyske medier, at man har bedt Volkswagen-koncernen om at iværksætte en tilbagekaldelse af samtlige biler, der er omfattet af sagen.

Dermed har myndighederne afvist den frivillige ordning, som bilproducenten selv har foreslået tidligere på måneden.

Det er endnu uvist, hvilken betydning den tyske beslutning vil få i andre europæiske lande.

Volkswagen indrømmede i sidste måned, at man har indrettet en lang række dieselbilers software på en måde, så bilen under test fremstod mere miljøvenlig, end den er i almindelig drift.

I alt skulle der være tale om 11 millioner biler på verdensplan, og cirka 91.000 af dem kører ifølge Volkswagen Danmark rundt her i landet.

Det drejer sig om 52.738 biler af mærket Volkswagen, 14.548 Audier, 16.367 Skodaer og 7274 biler af mærket Seat.

I USA omfatter snyderiet 500.000 biler, og her har miljøagenturet EPA varslet bøder op til 18 milliarder dollar (118 milliarder kroner).

EU-kommissæren for blandt andet industrisektoren, Elzbieta Bienkowska, har opfordret Volkswagen til at lægge alle kortene på bordet og har samtidig varslet skrappere regler for bilers udstødning og nye testmetoder.

/ritzau/