Tyske myndigheder tror på IS-dokumenters ægthed

Tysk politi vurderer, at de lækkede dokumenter fra Islamisk Stat, som blandt andre Skynews har fået adgang til, er ægte.

Tysk politi har kendskab til dokumenterne, men vil ikke give detaljer om, hvor mange af dokumenterne, de selv har adgang til.

- Vi tror, at der er er stor sandsynlighed for, at dette er ægte dokumenter. Vi tager dem derfor med i overvejelserne som den del af vores lov- og sikkerhedsmæssige arbejde, siger talsmand Markus Koths til Süddeutsche Zeitung og to andre tyske medier ifølge AFP.

Dokumenterne, som Skynews har omtalt, indeholder angiveligt navne, adresser og telefonnumre på 22.000 militante jihadister fra Islamisk Stat.

Foruden Süddeutsche Zeitung har de regionale tv-stationer NDR og WDR torsdag rapporteret, at de har adgang til dokumenterne.

Skynews har navnene på et USB-stik, som en kilde hævder at have stjålet fra Islamisk Stats sikkerhedspoliti.

Manden, der har videregivet oplysningerne, er afhopper fra Den Frie Syriske Hær til Islamisk Stat og kalder sig Abu Hamed.

Han siger til Sky News, at de islamiske love i den militante organisation er kollapset, hvilket har tilskyndet ham til at forlade organisationen.

I dokumenterne findes personer fra mindst 51 forskellige lande, samt en del telefonnumre, hvoraf flere fortsat er aktive.

En af filerne indeholder en liste af "martyrer". Her er navnene på en brigade af mænd, der ønsker at udføre selvmordsaktioner, listet op.

Sky News oplyser, at de har informeret de britiske myndigheder om oplysningerne fra kilden.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip