Tyske plakater advarer afghanere mod at tage til Europa

På store plakater i Afghanistans hovedstad, Kabul, advarer tyske myndigheder nu afghanere mod at rejse til Europa og Tyskland på baggrund af falske forhåbninger.

Teksten på plakaterne, der første gang er blevet set i Kabul søndag, står på både pashto og dari - de to vigtigste sprog i landet.

- Du forlader Afghanistan? Er du sikker?

Nedenunder er et link til en Facebook-side, der styres af Tysklands ambassade i Kabul. Her kan man læse om forskellige rygter, der angiveligt florerer om livet i Tyskland.

- Tro ikke på rygterne og den falske information, som menneskesmuglere bevidst spreder om den angiveligt nemme tur og det nemme liv i Tyskland. Sæt ikke jeres liv på spil ved at prøve at flygte til Europa. Menneskesmuglere er kriminelle, der kun interesserer sig for penge. De fortæller ikke sandheden og er ligeglade med menneskeliv, lyder det.

På siden på det sociale medie bliver hashtagget #RumoursAboutGermany - rygter om Tyskland - flittigt brugt.

Angiveligt skulle der i Afghanistan være snak om, at Tyskland tilbyder afghanere statsborgerskab og opholdstilladelse per automatik.

- Tyskland giver øjeblikkeligt statsborgerskab og ubegrænset ophold? Forkert! Tyskland tildeler ikke øjeblikkeligt statsborgerskab eller ubegrænset opholdstilladelse, står der i et opslag på Facebook-siden.

Beslutningen om at opstille plakaterne i Afghanistan blev truffet af det tyske udenrigsministerium i slutningen af oktober, og reaktionerne i Kabul er delte.

Købmanden Abdul Matin mener, at informationerne hjælper folk med at genoverveje deres planer. Omvendt siger Bilal Ahmad, en arbejdsløs akademiker, at afghanere vil søge mod Europa, så længe der ikke er sikkerhed og arbejde i Afghanistan.

Idéen om at informere potentielle asylansøgere om forholdene i Europa er ikke helt ny. Tidligere i år indrykkede den danske regering annoncer i blandt andet libanesiske aviser med oplysninger om stramninger af asyllovgivningen i Danmark.

Norge har også lavet en Facebook-side med informationer om varslede asylstramninger.

/ritzau/dpa

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip