Tyske socialdemokrater vil bremse flygtningestrømmen

EU skal til at træde i karakter og finde løsninger på den store flygtninge- og migrantkrise, der især siden august har raset i EU.

Det mener de tyske socialdemokrater, der holder partikongres i Tysklands hovedstad, Berlin.

- Enten står Europa sammen og handler solidarisk i en tid, hvor det er hårdt for hundredtusinder, eller også hejses hegn og barrier igen, siger Frank-Walter Steinmeier, Tysklands udenrigsminister, i en tale til kongressen.

- Og så vil visionen om et forenet Europa smuldre, tilføjer han.

Socialdemokraterne i SPD er i koalitionsregering med de konservative i CDU, der ledes af Tysklands forbundskansler, Angela Merkel.

CDU holder kongres fra på søndag, og også her ventes flygtningesituationen at få stor opmærksomhed. Der er voksende kritik i CDU - og i store dele af Tyskland - mod Merkel, fordi hun har åbnet Tyskland for flygtninge fra specielt Syrien.

Tyskland har i år fået en million asylansøgere.

Ude i landet i Tyskland bokser kommunerne og delstaterne med problemerne med at skaffe tag over hovedet og indhold i livet for de mange mennesker.

- Vi kan kun gennemføre en god integration, hvis flygtningene ikke længere kommer så hurtigt og ikke længere i så stort et tal. Vi må ikke være bange for at sige det, siger Malu Dreyer, ministerpræsident i delstaten Rheinland-Pfalz, på kongressen.

Han siger også til sine partifæller, at de må erkende, at der er usikkerhed og bekymringer blandt mange borgere.

- De spørger sig selv, hvad de mange flygtninge vil betyde for dem. De spørger også, om deres arbejdspladser er i fare. Det skal vi tage alvorligt, siger Dreyer og tilføjer:

- SPD må tænke på begge dele. På dem, der er kommet, men også på dem, der bor her i forvejen og er bange for, at noget bliver taget fra dem.

/ritzau/dpa

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip