Tyske socialdemokrater vil bremse flygtningestrømmen

EU skal til at træde i karakter og finde løsninger på den store flygtninge- og migrantkrise, der især siden august har raset i EU.

Det mener de tyske socialdemokrater, der holder partikongres i Tysklands hovedstad, Berlin.

- Enten står Europa sammen og handler solidarisk i en tid, hvor det er hårdt for hundredtusinder, eller også hejses hegn og barrier igen, siger Frank-Walter Steinmeier, Tysklands udenrigsminister, i en tale til kongressen.

- Og så vil visionen om et forenet Europa smuldre, tilføjer han.

Socialdemokraterne i SPD er i koalitionsregering med de konservative i CDU, der ledes af Tysklands forbundskansler, Angela Merkel.

CDU holder kongres fra på søndag, og også her ventes flygtningesituationen at få stor opmærksomhed. Der er voksende kritik i CDU - og i store dele af Tyskland - mod Merkel, fordi hun har åbnet Tyskland for flygtninge fra specielt Syrien.

Tyskland har i år fået en million asylansøgere.

Ude i landet i Tyskland bokser kommunerne og delstaterne med problemerne med at skaffe tag over hovedet og indhold i livet for de mange mennesker.

- Vi kan kun gennemføre en god integration, hvis flygtningene ikke længere kommer så hurtigt og ikke længere i så stort et tal. Vi må ikke være bange for at sige det, siger Malu Dreyer, ministerpræsident i delstaten Rheinland-Pfalz, på kongressen.

Han siger også til sine partifæller, at de må erkende, at der er usikkerhed og bekymringer blandt mange borgere.

- De spørger sig selv, hvad de mange flygtninge vil betyde for dem. De spørger også, om deres arbejdspladser er i fare. Det skal vi tage alvorligt, siger Dreyer og tilføjer:

- SPD må tænke på begge dele. På dem, der er kommet, men også på dem, der bor her i forvejen og er bange for, at noget bliver taget fra dem.

/ritzau/dpa

Dagens Gossip