Tysker vinder på Silverstone

Tyskeren Nico Rosberg (Mercedes) vandt det britiske Formel 1-grand prix på Silverstone. Et grand prix med masser af action, drama og spænding.

Venstre bagdæk eksploderede på fire biler. De tre første allerede inden kørerne havde rundet 16 af de 52 omgange på Silverstone.

Ydermere lå tyskeren Sebastian Vettel, som fører VM-serien, på førstepladsen, da hans gearkasse stod af. For anden gang måtte løbets "safety car" på banen og neutralisere løbet.

De mange omgange med "safety car" betød, at løbet var tæt helt til slut.

Vettels holdkammerat Mark Webber tog andenpladsen for Red Bull-teamet, mens Fernando Alonso, tog tredjepladsen og halede 15 point ind på Sebastian Vettel i den samlede stilling.

Dækkene blev det store samtaleemne på Silverstone. Da kørerne var igennem 15 omgange var tre dæk eksploderet, og kort efter måtte løbet afbrydes og "safety car" på banen, mens man fejede skidt og dækrester væk.

Endnu et dæk eksploderede få omgange før slut.

Briten Lewis Hamilton var startet i pole position. Desværre for ham, var hans dæk det første til at eksplodere. Det skete efter otte omgange, hvor han stadig havde fronten. Dermed var hans drøm om at vinde på Silverstone sådan set forbi.

Så blev det ikke mindre bittert for briten, at Sebastian Vettel var endnu mere uheldig. Det havde givet Hamilton en stor chance for at vinde grandprixet.

Men briten kørte dog alligevel sin Mercedes helt op til fjerdepladsen.

Selv om han ikke fik point søndag, er Sebastian Vettel stadig nummer 1 i den samlede VM-stilling.

/ritzau/

 

Dagens Gossip