Tyskere får endnu et afslag på køb af H+H

Onsdag formiddag fik tyske Xellas ønske om at købe den danske betonproducent H H endnu et søm i kisten. En tysk appelret valgte at opretholde det forbud, som de tyske konkurrencemyndigheder udstedte i marts 2012.

Dommen fik straks H H-aktien til at rasle ned, og den ligger foreløbig 11 procent under dagens åbningskurs.

Administrerende direktør i H H, Michael Andersen, forholder sig dog roligt til afgørelsen og siger, at den ikke rykker ved virksomhedens strategi.

"Det har været et langt forløb, hvor vi har forholdt os neutralt til sagen. Forude ligger så endnu et langt forløb, hvor vi skal koncentrere os om at drive virksomheden videre efter den plan, vi har sat op. Og vi tror og håber, at markedet bedrer sig," siger han

Allerede tilbage i 2010 afgav Xella et bud på 1,3 milliarder på H H, som dog blev afvist af den danske virksomhed. Herefter henvendte tyskerne sig lidt usædvanligt til konkurrencemyndighederne for at få afklaring på, om et opkøb i det hele taget var muligt.

Konkurrencemyndighederne, Bundeskartellamt, nedlagde forbud mod opkøbet, hvilket i dag blev stadfæstet af appelretten i Düsseldorf.

I en fondsbørsmeddelelse oplyser H H desuden, at Xella er blevet nægtet at appellere dommen yderligere. Selskabet har dog mulighed for at appellere appelforbuddet inden for en måned.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip