Tyskerne gør klar til 40.000 udlændinge på en weekend

Skrevet af admin

13/09/2015

Dagens topnyheder

Op til 40.000 flygtninge og migranter kommer ifølge den tyske regerings vurdering til at krydse Tysklands grænser i løbet af denne weekend.

Det er dobbelt så mange mennesker som i den foregående weekend.

På et møde i Prag sagde den tyske udenrigsminister, Frank-Walter Steinmeier, til sine central- og østeuropæiske kolleger, at op til 40.000 personer ventes at krydse landegrænsen på få dage, skriver den tyske tv-station ARD på sin hjemmeside.

På mødet i Prag understregede Steinmeier, at ét land ikke kan løse udfordringen med de mange flygtninge og migranter, der søger mod Europa.

Samme problem gør sig gældende internt i Tyskland.

Mange af de tusindvis af flygtninge, der er strømmet ind i Tyskland de seneste dage, er kommet til München. Alene i løbet af lørdagen er antallet af flygtninge i den sydtyske storby øget med over 10.000.

- Vi ved ikke længere, hvad vi skal stille op med flygtningene, siger Dieter Reiter, der er borgmester i München, til AFP.

Han tilføjer, at de seneste dages udvikling bekymrer ham. Hvis andre tyske byer er med til bære byrden, vil det hjælpe til med at "undgå kaos", mener borgmesteren.

En talsmand for myndighederne oplyser, at byen har svært ved at finde indkvartering til de mange tilrejsende.

- München og Bayern kan ikke håndtere denne store udfordring på egen hånd, siger talsmanden ifølge AFP.

For at holde styr på situationen har Tyskland bedt 4000 soldater om at holde sig klar, hvis der bliver behov for ekstra indsats.

Tyskland er et populært land for flygtninge fra særligt Syrien, efter at tyskerne i august meddelte, at landet vil tage imod syriske asylansøgere - også selvom de på grund af Dublin-forordningen kunne sendes tilbage til det EU-land, hvor de først blev registreret.

Tilstrømningen af flygtninge og migranter til Europa vil fortsætte på det nuværende niveau til slutningen af oktober og vil først aftage i løbet af november, vurderede FN's flygtningeagentur, UNHCR, tidligere på ugen.

/ritzau/