Tyskland afviser boykot af VM i 2018

Tyskland vil ikke deltage i en europæisk boykot af VM i Rusland i 2018.

Formanden for det tyske fodboldforbud (DFB), Wolfgang Niersbach, slår tirsdag fast, at det ikke er den rette vej at gå, efter at det internationale fodboldforbund (Fifa) i weekenden genvalgte Sepp Blatter som præsident.

Valget af 79-årige Blatter er især blevet mødt med stor utilfredshed af flere europæiske nationer, der efterlyser forandring efter flere års Fifa-skandaler.

- Vi ønsker ikke at gå boykot-vejen. Det vil ikke nytte noget.

- Vi ønsker ikke at skabe en situation som i boksning, hvor der er flere parallelle forbund. Det virker ikke, siger Niersbach til Reuters.

Det engelske fodboldforbund, FA, tilkendegav i sidste uge, at man gerne støtter en eventuel Uefa-ledet boykot af VM om tre år.

På fredag skal det europæiske fodboldforbund (Uefa) drøfte mulighederne på et møde i Berlin i forbindelse med lørdagens finale i Champions League mellem FC Barcelona og Juventus.

Det danske medlem af Uefas eksekutivkomité, Allan Hansen, luftede tirsdag i avisen The Independent idéen om at lave en alternativ VM-turnering med europæiske hold tilsat nationer fra Sydamerika.

- Hvis vi (Uefa) bryder ud og laver vores egen turnering, er jeg sikker på, at de lande, der ikke ønsker forandring, bliver klar over, at de ikke kan undvære Europa, sagde Allan Hansen til The Independent.

- Jeg ved, at det ikke er demokratisk, men hvis vi ønsker at have et Fifa i fremtiden, så bliver vi nødt til at gøre noget radikalt, sagde han.

/ritzau/

Dagens Gossip