Tyskland anholder mand mistænkt for kendskab til angreb

Tysk politi har tilbageholdt en algerisk mand i forbindelse med angrebene i Paris i sidste uge.

Manden blev ifølge nyhedsbureauet Reuters anholdt i et modtagecenter for flygtninge i Arnsberg i det vestlige Tyskland.

Han beskyldes for at have fortalt syriske flygtninge på centret, at frygt og terror ville sprede sig i den franske hovedstad.

Han havde angiveligt også talt om en bombe. Senioranklager i Arnsberg, Werner Wolff, siger, at man er ved at undersøge, om beskyldningerne holder vand.

- Vi efterforsker i øjeblikket, om manden er medskyldig eller betroet (med planerne om angrebet, red), siger Ralf Jaeger, indenrigsminister i den tyske delstat Nordrhein-Westfalen.

Han tilføjer, at der ikke er noget bevis for, at gerningsmændene til angrebet i Paris havde forbindelse til Nordrhein-Westfalen.

- Der er ingen konkrete beviser for, at angrebene blev planlagt i Nordrhein-Westfalen eller i Tyskland, siger han.

Han tilføjer, at situationen alligevel er meget alvorlig.

Ifølge Jaeger har myndighederne øjne på tyskere, som har været i Syrien og Irak for at kæmpe. Han fortæller, at man kender til 50 personer, som er vendt tilbage.

Frankrigs præsident, François Hollande, sagde mandag i en ekstraordinær tale til det franske parlament, at angrebene blev planlagt i Syrien og forberedt i Belgien.

Ved fredagens angreb i den franske hovedstad blev 129 mennesker dræbt og over 300 såret. Heraf blev 99 alvorligt kvæstet.

Umiddelbart efter angrebene erklærede Frankrig for første gang siden Anden Verdenskrig landet i undtagelsestilstand og indførte grænsekontrol.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip