Tyskland anholder mand mistænkt for kendskab til angreb

Tysk politi har tilbageholdt en algerisk mand i forbindelse med angrebene i Paris i sidste uge.

Manden blev ifølge nyhedsbureauet Reuters anholdt i et modtagecenter for flygtninge i Arnsberg i det vestlige Tyskland.

Han beskyldes for at have fortalt syriske flygtninge på centret, at frygt og terror ville sprede sig i den franske hovedstad.

Han havde angiveligt også talt om en bombe. Senioranklager i Arnsberg, Werner Wolff, siger, at man er ved at undersøge, om beskyldningerne holder vand.

- Vi efterforsker i øjeblikket, om manden er medskyldig eller betroet (med planerne om angrebet, red), siger Ralf Jaeger, indenrigsminister i den tyske delstat Nordrhein-Westfalen.

Han tilføjer, at der ikke er noget bevis for, at gerningsmændene til angrebet i Paris havde forbindelse til Nordrhein-Westfalen.

- Der er ingen konkrete beviser for, at angrebene blev planlagt i Nordrhein-Westfalen eller i Tyskland, siger han.

Han tilføjer, at situationen alligevel er meget alvorlig.

Ifølge Jaeger har myndighederne øjne på tyskere, som har været i Syrien og Irak for at kæmpe. Han fortæller, at man kender til 50 personer, som er vendt tilbage.

Frankrigs præsident, François Hollande, sagde mandag i en ekstraordinær tale til det franske parlament, at angrebene blev planlagt i Syrien og forberedt i Belgien.

Ved fredagens angreb i den franske hovedstad blev 129 mennesker dræbt og over 300 såret. Heraf blev 99 alvorligt kvæstet.

Umiddelbart efter angrebene erklærede Frankrig for første gang siden Anden Verdenskrig landet i undtagelsestilstand og indførte grænsekontrol.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip