Tyskland: Britisk nej til EU er et nej til det indre marked

Hvis de britiske vælgere 23. juni beslutter, at Storbritannien skal forlade EU, så kan landet ikke længere være en del af det indre marked.

Det siger den tyske finansminister Wolfgang Schäuble i et interview til ugemagasinet Spiegel.

Her udelukker Schäuble, at Storbritannien kan få samme ordning som Norge og Schweiz, der begge har adgang til det indre marked uden at være medlemmer af unionen.

- Det ville ikke fungere. Det ville kræve, at landet skulle overholde reglerne i en klub, som det lige for tiden ønsker sig væk fra, siger Schäuble.

- Hvis flertallet i Storbritannien går ind for brexit, så vil det være en beslutning mod det indre marked. Inde betyder inde. Ude er ude. Man er nødt til at respektere det britiske folks suverænitet, påpeger han.

Dele af nej-kampagnen i Storbritannien har ellers påpeget, at man kan bryde med EU, men stadig nyde godt af de økonomiske fordele ved at forblive en del af det indre marked.

Mange økonomer mener, at det kan blive fantastisk dyrt, hvis Storbritannien ikke kan få adgang til det indre marked.

- Det ville være et mirakel, hvis Storbritanniens udtræden ikke ville give nogen økonomiske ulemper, konstaterer den tyske finansminister.

Schäuble siger videre i interviewet, at man ikke kan udelukke, at andre lande vil melde sig ud, hvis det bliver et britisk nej til EU.

- Det kan man ikke udelukke. Hvordan vil for eksempel Holland reagere, der er stærkt forbundet med Storbritannien, spørger han.

Britiske meningsmålinger viser, at ja- og nej-siden ligger siden om side knap to uger før folkeafstemningen.

Hvis det skulle blive et nej, så vil yderligere integration i EU ikke komme på tale, siger den tyske finansminister.

Men "Europa vil til nød kunne fungere uden Storbritannien", fastslår han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip