Tyskland fastholder trusselsniveau trods angreb

Tysklands indenrigsministerium ser ikke nogen grund at øge sikkerhedsniveauet i forbundsrepublikken efter weekendens attentater i København.

- Der er, som der også var tidligere, "en høj, abstrakt sikkerhedsfare", siger en talskvinde for ministeriet til nyhedsbureauet dpa.

- Der er ingen konkrete tegn på, at der planlægges angreb i Tyskland, og sikkerhedsniveauet er uændret, siger hun.

De tyske sikkerhedsmyndigheder har været i kontakt med kollegerne i København.

- Men efterforskningen er stadig i fuld gang i Danmark, og det er for tidligt at sige noget mere præcist om, hvilke følger dette kan have for Tyskland, understreger talskvinden fra indenrigsministeriet i Berlin.

Det tyske forbundspoliti forstærkede efter danske anmodninger lørdag kontrollen ved den dansk-tyske grænse, og det begyndte at overvåge trafikken ved grænseovergangene i Flensborg-området.

Grænserne mellem Danmark og Tyskland forblev åbne, og efter at Københavns Politi tidligt søndag dræbte den formodede gerningsmand til angrebene på Krudttønden på Østerbro og synagogen i Krystalgade, blev den massive grænsekontrol ophævet igen.

Den tyske forbundskansler, Angela Merkel, ringede lørdag med en støtteerklæring til statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).

Flere andre europæiske toppolitikere har udtrykt sympati med Danmark oven på lørdagens angreb.

/ritzau/

Dagens Gossip