Tyskland løslader populær tv-vært fra al-Jazeera

Skrevet af admin

22/06/2015

Mest læste i dag

Den arabiske kanal al-Jazeera siger, at de tyske myndigheder mandag har løsladt kanalens populære tv-vært Ahmed Mansour - uden at der rejses sigtelser mod ham.

Han blev anholdt i Berlin lørdag efter anmodning fra Egypten.

Tidligere sagde det tyske udenrigsministerium, at ingen ville blive udleveret fra Tyskland, hvis det var til et land, hvor de risikerer dødsstraf.

Ahmed Mansour står i Egypten anklaget for tortur mod en advokat på Tahrir-pladsen i 2011 i forbindelse med den egyptiske revolution.

Journalisten er kendt over hele den arabiske verden som vært for et talkshow på den arabiske kanal.

Den 52-årige tv-vært blev anholdt lørdag i Tegel klokken 13.20 på foranledning af en international arrestordre udsendt af egyptiske myndigheder.

En domstol i Kairo dømte sidste år Ahmed Mansour til 15 års fængsel in absentia. Han har både egyptisk og britisk statsborgerskab. Al-Jazeera sagde dengang, at anklagerne om tortur mod en advokat i det centrale Kairo var falske.

Kanalen hævdede dengang, at anklagen var et forsøg på at lukke munden på Mansour, som har en magtfuld position i kraft af sin værtsrolle.

Ahmed Mansour var på vej mod Qatar, hvor tv-kanalen har hovedsæde, da han blev pågrebet.

Egypten beskylder den arabiske kanal for at være talerør for Det Muslimske Broderskab, der i Egypten er kategoriseret som en terrororganisation.

Det Muslimske Broderskab vandt det første demokratiske valg efter den forhenværende præsident Hosni Mubaraks fald i 2011, men siden har militæret overtaget magten og knust broderskabet.

Tusindvis af dets medlemmer sidder fængslet. Mange er dømt til døden eller livsvarigt fængsel.

Tidligere på året løslod Egypten tre journalister fra al-Jazeera, efter at de havde siddet mere end et år bag tremmer.

/ritzau/Reuters