Tyskland og Frankrig er enige om migrant-kvoter

Forbundskansler Angela Merkel siger, at Tyskland og Frankrig er enige om, at det er nødvendigt med bindende migrant-kvoter i EU.

- EU må handle beslutsomt og i overensstemmelse med dets værdier, hedder det i en erklæring fra Merkel, efter at hun havde talt i telefon med Frankrigs præsident, François Hollande, om krisen torsdag.

- Disse mænd og kvinder med deres familier er på flugt fra krig og forfølgelse. De har brug for international beskyttelse, siger Merkel, som gør det klart, at den fransk-tyske akse i EU vil arbejde for at styrke det europæiske asylsystem.

Det skal samtidig sikre, at illegale indvandrere sendes hjem til deres egene lande.

Frankrig og Tyskland har også i et fælles dokument sammen med Italien opfordret til en mere retfærdig fordeling af migranter mellem EU-landene.

Dokumentet er underskrevet af udenrigsministrene fra de tre lande, oplyser det italienske udenrigsministerium til Reuters.

Den nuværende migrantkrise i Europa har tydeliggjort begrænsninger og mangler ved asylreglerne, som må revurderes, lyder det i den fælles erklæring.

Merkel understregede flere gange tidligere i denne uge, at den store tilstrømning af flygtninge og migranter kræver en fælles europæisk indsats.

Luxembourgs udenrigsminister, Jean Asselborn, foreslog torsdag, at EU hurtigt opretter en flygtningemyndighed.

- En sådan myndighed er nødvendig, hvis der skal ligge de samme kriterier til grund for behandling af asylsøgere i hele EU-området, siger Asselborn til den tyske avis Süddeutsche Zeitung torsdag.

Asselborn foreslår konkret, at Det Europæiske Asylstøttekontor, som er baseret på Malta, udvides til et flygtningeorgan for hele EU.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip