Tyskland og Frankrig vil have hurtig britisk exit

Britisk EU-exit skal i gang hurtigst muligt for at undgå en lang periode med usikkerhed, siger udenrigsministrene fra Tyskland og Frankrig efter et møde i Berlin lørdag mellem EU's seks oprindelige medlemslande.

Storbritannien må snarest gøre brug af artikel 50 i Lissabon-traktaten, siger Tysklands udenrigsminister, Frank-Walter Steinmeier.

Artikel 50 handler om et medlemslands udtrædelse af unionen og vil udløse forhandlinger om det såkaldte brexit.

- Processen efter artikel 50 skal iværksættes hurtigst muligt for at undgå et forlænget dødvande, siger Steinmeier efter mødet med sine fem udenrigsministerkolleger.

Det er Jean-Marc Ayrault fra Frankrig, Bert Koenders fra Holland, Paolo Gentiloni fra Italien, Didier Reynders fra Belgien og Jean Asselborn fra Luxembourg.

Ayrault opfordrer på mødet til, at briterne udpeger en ny premierminister i stedet for David Cameron "inden for de kommende dage", skriver nyhedsbureauet AFP.

Steinmeier tilføjer, at de seks udenrigsministre alle forstår, at briterne koncentrerer sig om Storbritannien efter resultatet af folkeafstemningen torsdag.

- Men London har et ansvar over for mere end blot Storbritannien. Vi skal nu have lov at fokusere på Europas fremtid, og det betyder, at efter beslutningen er taget i Storbritannien, skal processen i gang med at forhandle det britiske exit, siger Tysklands udenrigsminister.

Mødet har fået kritik fra andre medlemslande, der mener, at alle drøftelser om kommende reformer skal holdes blandt samtlige EU's 27 tilbageværende medlemslande.

/ritzau/dpa

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip