Tyskland og Polen deler i EM's første nulløsning

17/06/2016

Efter 17 kampe med mål blev EM i Frankrig torsdag aften ramt af den første målløse forestilling. Den sørgede Tyskland og Polen for i gruppe C, og dermed har begge nationer fortsat kurs mod ottendedelsfinalerne.

De har begge fire point, mens Nordirland og Ukraine har henholdsvis tre og nul point, mens tyskerne og polakkerne må regnes som klare favoritter, når de i sidste grupperunde møder henholdsvis Nordirland og Ukraine.

Ukraine er med resultatet definitivt ude af turneringen.

Tyskland havde overraskende svært ved at skabe chancer i kampen. Dem havde Polen flest af - i hvert fald de helt oplagte - men 0-0 var nu en ganske fair udgang på opgøret.

Kampen var egentlig afvekslende mellem to hold, der gerne ville angribe og have bolden. De havde også god grund til at kunne spille frit med hver tre point i tasken fra den første gruppekamp.

Men begge hold savnede værktøjet til at dirke modstanderens defensiv op, og første halvleg bød slet ikke på forsøg inden for målrammen.

Polen afsluttede knap nok og havde det svært over for det tyske forsvar, som havde midterforsvareren Mats Hummels tilbage efter en skade.

Den polske Bayern München-frontløber Robert Lewandowski havde svære vilkår og kom ikke til chancer.

Til gengæld skulle der kun gå få sekunder af anden halvleg, inden Polen fik en chance af mest oplagt kaliber. Efter et mønsterangreb blev bolden sendt til midten, hvor Arkadiusz Milik på forunderlig vis formåede at heade forbi fra godt en meters afstand.

Og det skulle overraskende blive Polen, der skabte en række chancer i fortsættelsen.

Lewandowski kom til en god mulighed, men i den situation satte hans klubkammerat Jérôme Boateng en perfekt tackling ind. Siden sparkede Milik hul i luften fra en god position i feltet.

I den anden ende havde Thomas Müller chancen, men han manglede den sidste skarphed.

I slutfasen havde Tyskland flest kræfter i behold, men tyskerne formåede ikke at veksle overtaget til målchancer.