Tyskland og USA videre efter smal tysk sejr

26/06/2014

Der var hverken aftalt spil eller luskede pagter, og i lange perioder udspillede Tyskland USA. Men alligevel kunne begge hold gå tilfredse fra banen efter tyskernes 1-0-sejr i den sidste kamp i den indledende pulje.

Udviklingen i kampen var ventet med spænding, fordi uafgjort ville sende begge hold videre til 1/8-finalerne, og fordi Tysklands landstræner, Joachim Löw, og hans USA-kollega, Jürgen Klinsmann, er gode venner.

Men tyskerne havde ikke tænkt sig at forære USA, med flere tyskfødte spillere på holdet, noget som helst og vandt med 1-0 på Thomas Müllers fremragende scoring 10 minutter inde i anden halvleg.

Sejren var helt i orden, fordi tyskerne fra kampens start satte sig solidt på kampen, og amerikanerne kom hurtigt til at stå så dybt på banen, at de havde svært ved at etablere angrebsspil, når de en sjælden gang fik fat i bolden.

Löw havde for første gang i turneringen Bastian Schweinsteiger med fra start, og den rutinerede midtbanemand var med til at få holdets spil til at flyde i flotte kombinationer.

Amerikanerne kunne dog være nogenlunde rolige, så længe Portugal var foran mod Ghana i den samtidige kamp.

Men da afrikanerne fik udlignet i starten af anden halvleg, balancerede USA på en knivsæg. En ghanesisk 2-1-sejr ville nemlig sende USA ud af turneringen.

Det gav nogle nervøse minutter, indtil Portugal 10 minutter før tid scorede til 2-1. Dermed kunne amerikanerne sænke skuldrene, vel vidende om at holdets fire point rækker til at gå videre.

Tyskland vinder puljen med syv point og møder nu nummer to i Gruppe H i første knockout-kamp. Modstanderen findes senere torsdag.