Tyskland overtager førstepladsen i Danmarks EM-gruppe

24/01/2016

Tysklands håndboldherrer indledte EM i Polen med et nederlag til Spanien, men siden har tyskerne ikke set sig tilbage.

Det afbudsramte mandskab tog søndag den fjerde sejr på stribe, da Rusland blev slået med 30-29, og dermed avancerer tyskerne til førstepladsen i den mellemrundepulje, hvor Danmark er en af modstanderne.

Tyskland har seks point, mens Danmark og Spanien har fire. Begge hold har dog spillet to kampe færre.

Det lignede ellers en tysk sejr på cruise control, da stregspilleren Erik Schmidt med ryggen til mål bragte Tyskland foran med 25-20 midt i anden halvleg, men russerne var langt fra slået.

Holdet startede et imponerende comeback, og syv minutter senere var stillingen 26-26. Dmitry Zhitnikov havde chancen for at udligne i de sidste sekunder, men fyrede bolden over mål.

Tysklands landstræner, Dagur Sigurdsson, kan nu øjne et overraskende indtog i semifinalen, hvis tyskerne kan holde dampen oppe.

Han vil formentlig ikke være helt tilfreds med spillet i kampens første fjerdedel, hvor et ukoncentreret tysk hold afsluttede for tidligt og for sjusket, og hvor Rusland flere gange førte med tre mål.

Tyskerne havde også visse problemer med den velspillende russiske spilstyrer Zhitnikov, der leverede en lang række flotte, målgivende afleveringer til stregen.

Og til allersidst var sejren ved at blive smidt væk, men Tyskland holdt skindet på næsen og lever i bedste velgående i kampen om semifinalepladserne.