Tyskland ryster med sablerne: Vil bekæmpe Islamisk Stat endnu mere

Som følge af angrebene i Paris for to uger siden vil Tyskland styrke indsatsen mod Islamisk Stat med Tornado-rekognosceringsfly. Det har forbundskansler Angela Merkels regering besluttet torsdag, oplyser regeringskilder i Berlin.

- Også den tyske flåde vil deltage i kampen mod Islamisk Stat med et krigsskib og et tankfly samt med satellitovervågning, skriver dpa efter et regeringsmøde mellem Merkel og en række af hendes nøgleministre.

- I dag har regeringen truffet vanskelige, men vigtige og nødvendige beslutninger, siger den tyske forsvarsminister, Ursula von der Leyen, og tilføjer:

- Vi står sammen med Frankrig, som blev ramt af disse umenneskelige angreb fra IS.

Forbundsregeringens forslag skal til afstemning i Forbundsdagen, hvor de store partier holdt gruppemøder om sagen samtidig med regeringsmødet.

Henning Otte fra Merkels konservative parti CDU siger, at regeringen håber at få Forbundsdagens godkendelse inden nytår.

I Iran er tyske soldater med til at træne og uddanne kurdiske Peshmerga-krigere til krigen mod Islamisk Stat. De kurdiske militsfolk kæmper med tyske våben.

Det er angrebene i Paris, som har ført til en ændret tysk politik.

Frankrigs præsident, François Hollande, har bedt Tyskland engagere sig mere i kampen mod jihadistgruppen Islamisk Stat.

Opfordringen bliver afleveret under samtaler onsdag med forbundskansler Angela Merkel.

- Jeg håber, at Tyskland kan deltage endnu mere i kampen mod Daesh (IS, red.) i Syrien og Irak, hed det i en erklæring fra Hollande onsdag. Den franske regering bruger det arabiske navn for jihadistgruppen Islamisk Stat, der dræbte 130 mennesker og sårede 350 i Paris 13. november.

Merkel har gjort det klart, at hun vil handle hurtigt for at hjælpe til i kampen mod terror og i solidaritet med Frankrig.

- Islamisk Stat skal bekæmpes med militære midler, sagde Merkel onsdag.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip