Tyskland sender 650 soldater til Mali

Skrevet af admin

25/11/2015

Dagens topnyheder

Ud over 30 specialstyrker fra Danmark får FN-missionen i Mali, der er under ledelse af den danske generalmajor Michael Lollesgaard, 650 tyske soldater til rådighed.

Det oplyser den tyske forsvarsminister, Ursula von der Leyen, onsdag.

Udsendingen af de 650 soldater har til formål at lette presset på Frankrig i kampen mod Islamisk Stat-jihadister, citerer det tyske nyhedsbureau, dpa, von der Leyen for at sige efter et møde i det tyske parlaments forsvarsudvalg.

- Vi står ved Frankrigs side i solidaritet, siger kansler Angela Merkel om udsendingen af de 650 tyske soldater.

Frankrig har længe været primus motor for FN-missionen i Mali.

Derudover vil de tyske rådgivere, der er i Irak for at rådgive de kurdiske peshmerga-styrker, få forlænget og optrappet deres mission.

I stedet for de hidtil 100 rådgivere, vil der fremover være 150 tyske rådgivere i den kurdiske del af Irak.

Det tyske parlament har godkendt begge tiltag.

FN har udsendt omkring 10.200 fredsbevarende styrker til Mali for at hjælpe med at genoprette orden i landet, efter islamistiske militser tog kontrollen i den nordlige del af landet.

FN-missionen, Minusma, er dog gentagne gange blevet angrebet, mens soldaterne har været i Mali.

Beslutningen om den tyske udsending af soldater til Mali kommer, dagen efter at en civil FN-medarbejder blev dræbt under et angreb på en FN-bilkolonne i landet.

Angrebet blev udført med sprængstof på vejen fra Goundam til Timbuktu, hvor FN-bilkolonnen kørte, oplyste FN-generalsekretær Ban Ki-moon.

/ritzau/