Tyskland slider sig til EM - og Polen følger med

12/10/2015

Verdensmester Tyskland er klar til at jagte endnu en triumf ved fodbold-EM næste sommer.

Trods store problemer undervejs lykkedes det søndag aften tyskerne at sikre sig adgang til slutrunden i Frankrig med en 2-1-sejr over Georgien på hjemmebane i Leipzig.

Forløbet af den sidste kamp kom til at stå som et fint billede på hele tyskernes kvalifikation. Joachim Löws mandskab dominerede tungt og skabte masser af chancer, men måtte alligevel arbejde meget hårdt for at få et brugbart resultat.

Tyskerne var klar over, at de kunne klare sig med uafgjort, men indledte alligevel et bombardement mod Nukra Revishvili i det georgiske mål.

Efter en halv times spil havde verdensmestrene allerede afsluttet 13 gange mod det georgiske mål, men åbningstræfferen lod vente på sig.

Først i anden halvleg lykkedes det tyskerne at få gang i scoringen, da Revishvili begik et straffespark, som Thomas Müller sikkert udnyttede.

Men gæsterne kom overraskende tilbage i kampen. I de fire øvrige udekampe i denne kvalifikationsturnering har georgierne ellers kun magtet at score mod Gibraltar, men blot tre minutter efter det tyske føringsmål kom udligningen.

Det tyske forsvar headede bolden væk efter en dødbold, men uden for feltet lurede anfører Jaba Kankava, der sendte den i nettet med et brag af en flugter.

Kort efter misbrugte Tornike Okriashvili en gevaldig chance, der for alvor kunne have bragt storfavoritten i problemer.

I stedet lykkedes det 11 minutter før tid den netop indskiftede Max Kruse at sørge for Tysklands sejrsmål.

Tyskland får følgeskab til EM af Polen, der vandt den direkte duel om andenpladsen over Irland med 2-1 i en sand gyser, hvor en irsk 2-2-udligning ville have sendt polakkerne ned i playoff-spillet. Den "fornøjelse" får irerne i stedet.

Polen kunne endnu engang takke brandvarme Robert Lewandowski for sejren. Bayern München-angriberen scorede 2-1-målet på et flot hovedstød.

Det var hans 13. mål i gruppen, og dermed tangerede han nordirske David Healys rekord for flest mål i en EM-kvalifikation.