Tyskland venter balance i budget trods flygtningekrise

Talknuserne i det tyske statsapparat arbejder på fuld tryk for at få finansloven 2016 på plads.

Og det ser ud til, at Tyskland formår at få en finanslov nogenlunde i balance, selv om landet i år har modtaget en million flygtninge og migranter, som der også skal betales for.

Det tyske Stabilitetsråd siger, at det venter at nå frem til et "nationalt budget tæt på balancen".

Stabilitetsrådet består af finansminister Wolfgang Schäuble, økonomiminister Sigmar Gabriel, der også er vicekansler, samt finansministrene fra Tysklands 16 delstater.

Det nationale budget består af såvel det føderale som de statslige og de kommunale finanser.

Finansminister Schäuble siger, at budgetdisciplinen i de seneste år har skabt rum for, at Tyskland kan håndtere de mange flygtninge og migranter.

Han siger, at der allerede er planlagt en yderligere post på otte milliarder euro - det er 60 milliarder kroner - i 2016-budgettet til at finansiere flygtningekrisen.

Stabilitetsrådet har haft et uafhængigt panel af økonomer til at rådgive sig om flygtningenes påvirkning på økonomien.

Panelet har påpeget, at den økonomiske byrde af flygtningene afhænger af, hvor hurtigt flygtningene kommer ud på arbejdsmarkedet.

Økonomerne i panelet har sjusset sig frem til, at man nok må vente, at flygtningekrisen vil belaste budgettet med op til et kvart procentpoint af bruttonationalproduktet i år.

Og i 2016 vil belastningen formentlig være på et halvt procentpoint.

Krisen med flygtningene har skabt store problemer rundt om i Tyskland, hvor kommuner kæmper med at finde plads til de mange mennesker.

Støtten til forbundskansler Angela Merkel er taget af i kraft med, at flere og flere tyskere bliver bekymrede for, om deres land kan håndtere de mange mennesker fra kulturer i blandt andet Afrika og Mellemøsten.

Hendes konservative CDU-parti holder kongres fra på søndag i Karlsruhe, og her ventes kansleren at blive stillet over for en byge af spørgsmål om sin politik med at åbne døren til Tyskland for de mange asylansøgere.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip