Tyskland vil have hver femte bil til at være en elbil

Skrevet af admin

25/04/2016

Dagens topnyheder

Tysklands finansminister, Wolfgang Schaüble, vil foreslå, at landets forbundsregering fra 2017 skal sikre, at hver femte bil i landet er en elbil. Det fremgår af dokumenter, som nyhedsbureauet Reuters er kommet i besiddelse af.

Finansministeren foreslår, at der gives et tilskud, når en køber vælger at investere i en elbil eller en hybridbil.

Forslaget vil blive fremlagt tirsdag, når den tyske forbundskansler, Angela Merkel, mødes med chefer fra den tyske bilindustri for at diskutere mulighederne for at øge antallet af elektriske biler på de tyske veje.

Tilskuddet skal være på 5000 euro, svarende til cirka 37.000 danske kroner, til elektriske biler og et tilskud på 3000 euro, svarende til cirka 22.000, til hybridbiler.

Biler, som koster mere end 60.000 euro, svarende til cirka 450.000 kroner, vil de tyske bilkøbere ikke modtage tilskud til.

Ordningen skal løbe til 2018. Derefter vil tilskuddet falde til 3000 euro til elbiler og 2000 euro til hybridbiler.

Ordningen skal ifølge dokumenterne fungere efter et "først til mølle"-princip, og når der ikke er flere penge i puljen, stopper initiativet som udgangspunkt.

Finansministeriet mener, at initiativet vil koste en milliard euro, og udgiften skal deles ligeligt mellem bilindustrien og staten.

Reuters har forsøgt at få en kommentar fra Finansministeriet, men det er ikke lykkedes.

/ritzau/Reuters