Tyskland vil undersøge 746 uopklarede forbrydelser

Skrevet af admin

04/12/2013

Mest læste i dag

De tyske myndigheder skal i gange med at undersøge 746 mord og mordforsøg, der er blevet begået over de seneste godt 20 år.

Sagerne er uopklarede, men nu skal politiet forsøge at finde ud af, om nogle af dem kan være motiveret af højreekstremisme.

Indenrigsministeriet i Berlin siger, at politiet har gennemført en foreløbig og overordnet undersøgelse af omkring 3300 uopklarede forbrydelser i perioden fra 1990 til 2011.

Politiet er kommet frem til, at 746 af forbrydelserne skal undersøges en gang til for at få klarlagt, om højreekstremisme ligger bag.

De 746 mord og mordforsøg omfatter 849 ofre.

Resultatet af gennemgangen ventes i andet kvartal af 2014, siger en talsmand for indenrigsministeriet.

Han slår koldt vand i blodet og siger, at det, at der kommer en undersøgelse, ikke er ensbetydende med, at de mange forbrydelser så også er begået på grund af højreekstremisme.

I øjeblikket siger statistikken, at siden den tyske genforening i 1990 er 60 mennesker blevet dræbt i forbindelse med højreekstremistiske forbrydelser.

Kritikere har længe beskyldt den officielle statistik for at undervurdere racisme, fremmedhad og anden højreekstremistisk vold i sine tal.

I 2011 blev Tyskland ramt af chok, da det kom frem, at der havde været en bølge af 10 mord på overvejende tyrkiske indvandrere. De mord var begået et tre nynazister, der kommer fra en selverklæret gruppe kaldet Nationalistisk Socialistisk Undergrund (NSU).

Den gennemgang, der blev meddelt onsdag, er netop kommet i forlængelse af NSU-sagen.

/ritzau/AFP