Tyskland vinder historisk sejr og booker EM-semifinale

03/07/2016

I en taktisk affære sejrede Tyskland til sidst, da Italien lørdag aften blev sendt ud af EM-turneringen efter straffesparkskonkurrence.

Opgøret i kvartfinalen endte 1-1 i den ordinære spilletid efter Mesut Özils 1-0-scoring og Italiens udligning på straffespark ved Leonardo Bonucci i det 78. minut.

Dermed skulle der først forlænget spilletid til, før det hele blev afgjort på straffespark. Her skulle der sparkes 18 spark i alt, før der var en vinder, fordi begge hold blev ved med at score, efter at de havde brændt tre gange hver ud af de første fem spark.

Matteo Darmian brændte italienernes niende spark, og efterfølgende kunne Jonas Hector afgøre det hele, da han scorede det afgørende mål til 6-5 i straffesparkskonkurrencen og sikrede sejren på 7-6.

Dermed er tyskerne klar til en semifinale mod vinderen af den sidste kvartfinale, som er et opgør mellem Frankrig og Island søndag.

Den tyske sejr var historisk, da det var første gang ved en slutrunde, at tyskerne besejrede Italien i en knockoutkamp.

De to hold var fokuseret og indstillet på hinanden og stillede op i samme formation. Opskriften fra start var et tysk hold på bolden og et italiensk, der effektivt lukkede af.

I halvlegens sidste minutter brændte det dog på i begge ender. Først forsøgte Thomas Müller sig uden held på en stor mulighed, og kort efter var det Italiens Stefano Sturaro, der trykkede af fra distancen uden held.

Det blev derfor 45 taktiske og jævnt triste minutter, men efter pausen skete der lidt, da Thomas Müller efter otte minutter tog et træk og fyrede et skud af, som Alessandro Florenzi på akrobatisk vis fik afværget.

Et tysk mål lurede dog, og efter 65 minutter endte et langt udspark fra Manuel Neuer i venstre side hos Mario Gomez. Han fandt fikst Jonas Hector, der serverede bolden til Mesut Özil, der sparkede tyskerne på 1-0.

Så skulle sejren egentlig blot køres hjem, men da Jérôme Boateng i det 78. minut havde hånd på bolden med begge arme flagrende over hovedet, blev der dømt straffe til Italien og Leonardo Bonucci udlignede.

Dermed ventede 30 minutters forlænget spilletid, hvor taktik og få chancer igen var i højsædet, mens trætheden også meldte sig hos spillerne.

Der blev ikke scoret, og derfor skulle det hele afgøres i en straffesparkskonkurrence, der bød på usædvanligt mange spark, før Hector til sidst blev matchvinder og tysk helt.