Tysklands danske landstræner: Ti lande kan vinde VM

Med publikum i ryggen skal det danske landshold regnes med blandt topfavoritterne, men ekstraordinært mange hold har reelle muligheder for at løbe med VM-guldet i kvindehåndbold, der begynder i eftermiddag.

Sådan lyder vurderingen fra Tysklands danske landstræner, Jakob Vestergaard, der selv står foran sin turneringsdebut med det tyske landshold.

- Jeg vil mene, at ti hold kan vinde VM, hvis alt flasker sig. Det kan vi også, men så skal alt også gå op i en højere enhed, siger Jakob Vestergaard, hvis mandskab egentlig kiksede kvalifikationen, men blev reddet af et wildcard.

Dermed blev Tyskland bundseedet, og det unge hold er havnet i en dynamitpulje, hvor Sydkorea, Frankrig og verdensmester Brasilien er blandt modstanderne i Kolding-Hallen.

- Alle de tre lande må regnes med i favoritfeltet. Vores mål er i første omgang at komme i 1/8-finalen, men vi vil også gerne overraske mod en eller to af favoritterne, siger Jakob Vestergaard.

Den tidligere succestræner i Viborg har på afstand fulgt det danske landshold, der ligesom Tyskland kommer til VM med en ny landstræner.

- Posen er blevet rystet, og der er kommet nogle nye farver på det danske hold. Det er garanteret fint, og det bliver spændende at følge dem.

- Med publikum i ryggen har Danmark rigtig gode forudsætninger for at lave et godt resultat, siger Jakob Vestergaard.

I hans øjne er Norge dog en lille favorit til at tage titlen.

- Men også kun lille. For hold som Spanien, Montenegro, Frankrig og Sydkorea vil blande sig. Brasilien er forsvarende verdensmester, og Danmark er på hjemmebane.

- Det ser virkelig jævnbyrdigt ud, og publikum må glæde sig. Allerede i gruppespillet venter mange storkampe, siger Jakob Vestergaard.

Hans tyske hold skal i aktion første gang lørdag aften klokken 18.15 mod Frankrig. Senere samme aften møder Danmark Japan.

/ritzau/

Dagens Gossip