Tysklands præsident besøger det kriseramte Grækenland

For første gang siden 2006 er en tysk præsident på officielt besøg i Grækenland.

Præsident Joachim Gauck ankom til Athen, den græske hovedstad, onsdag eftermiddag og indledte dermed et tre dage langt officielt besøg i et af de EU-lande, der er mest medtaget af den økonomiske krise.

Grækenland har fået store milliardlån af EU og den Internationale Valutafond (IMF), og fra europæisk side er det de tyske skatteydere, der har postet flest penge ind i den græske økonomi for at holde landet i gang.

Pengene har været efterfulgt af krav om reformer og besparelser, og det har ført til, at mange grækere har kritiseret Tyskland og blandt andet portrætteret forbundskansler Angela Merkel i naziuniform under demonstrationer.

Da Merkel besøgte Grækenland i 2012, var der store demonstrationer mod hende, men det ventes ikke at ske under præsidentens besøg.

Gauck er ceremoniel præsident og kan som sådan ikke føre politiske drøftelser.

Men der er planlagt et møde mellem Gauck og lederen af det venstreorienterede parti Syriza, Alexis Tsipras, som er en af de, der kraftigt har kritiseret Tysklands rolle under finanskrisen.

Under besøget er det meningen, at Gauck sammen med sin vært, Grækenlands præsident Karolos Papoulias, skal besøge den nordgræske by Lingiades, hvor de sammen skal vise faldne fra Anden Verdenskrig ære.

Torsdag er hovedpunktet under besøget, når den tyske gæst holder en tale på Akropolis-museet i Athen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip