Tysklands tiårige rente er i minus for første gang

Den tyske tiårige rente er negativ for første gang nogensinde tirsdag morgen.

Den tiårige tyske Bund handles til en kurs omkring 104,85. Det giver en rente, der lige er i rødt - på minus 0,002 pct.

Tidligere ville det være utænkeligt med en negativ 10-årig rente, men nu er det virkelighed også i Tyskland.

Tyskland er det tredje land i verden med negativ tiårig statsobligationsrente efter Schweiz og Japan.

Lave renter har medført høje priser. Samtidig har bekymring for udviklingen i den globale økonomi samt frygt for et brexit efter den britiske folkeafstemning 23. juni bidraget til, at den såkaldte Bund er blevet negativ.

Fra at vise et sikkert ja til at blive i EU er meningsmålingerne nu meget delte i Storbritannien, og flere målinger viser et flertal for et farvel til EU ved folkeafstemningen. Det har sendt aktierne på retur over hele Europa.

Et britisk farvel til EU vil give stor uro på de finansielle markeder. London er Europas finansielle centrum, og Storbritannien er EU's andenstørste økonomi mål på BNP.

Mens meningsmålinger giver dødt løb, så hælder bookmakerne fortsat til et ja. Sandsynligheden vurderes nu hos Betfair til at være 59 procent mod 64 procent mandag.

Investorerne har også rigeligt med andre bekymringer. Den kinesiske økonomi viser svaghedstegn, den økonomiske vækst er svag og i USA lurer en rentestigning.

- Alle er bange. Der er for mange ting i kalenderne til, at investorerne tør satse, siger strateg ved Tokyo Securities Ryuta Otsuka ifølge Bloomberg News.

Normalt følger de danske obligationsrenter de tyske tæt, men trods den rekordlave tyske rente er de danske renter ikke på rekordniveau.

I februar 2015, da der var uro omkring den danske kronekurs, var de danske obligationsrenter kortvarigt presset ekstraordinært langt ned til 0,053 pct. - og altså markant lavere end det nuværende niveau på 0,28 pct.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip