Tyve fravælger rodede hjem

Det er opfordringen fra alarm- og sikkerhedsfirmaet G4S, der har erfaring med, at rodede huse skræmmer tyvene væk.

»Når indbrudstyve leder efter et sted at bryde ind, kigger de først ind af vinduerne - og oftest går de igen, når det ser ud som om, at der er nogen hjemme. Så selv om det er rart at komme hjem til en pæn og ryddelig bolig efter ferien, anbefaler vi, at hjemmet roder lidt, når man er bortrejst,« siger privatmarkedschef hos G4S, Per Bloch-Frederiksen, i en pressemeddelelse.

G4S har fået lavet en undersøgelse, som viser, at 74 procent af danskerne rydder op, inden familien skal på ferie. Kun 11 procent af danskerne ved, at et ryddeligt hjem er en invitation til tyven.

»Lad ungernes legetøj ligge på gulvet, lad kaffekopperne stå fremme og smid lidt vasketøj på gulvet - alt sammen signalerer »Vi er hjemme«, og så er det vores erfaring, at indbrudstyven ofte holder sig væk,« siger Per Bloch-Frederiksen.

Han anbefaler, at man ser sit hjem med tyvens øjne inden afrejsen og eksempelvis bruger et tænd-og sluk-ur og får naboen til at tømme postkassen.

Opgørelser viser, at danskerne er et plaget folkefærd, når det gælder indbrudstyve. Ifølge Eurostat er Danmark Europas mest indbrudsplagede land. Med 883 indbrud per 100.000 indbyggere indtager Danmark førstepladsen, mens lande som Sverige og Norge har henholdsvis 221 og 188 indbrud per 100.000 indbyggere.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip