Tyve stjæler malerier fra kendt kunstners værksted

Skrevet af admin

31/12/2013

Dagens topnyheder

En stribe malerier af den kendte kunstner Kristian Hornsleth er mandag aften blevet stjålet fra kunstnerens værksted i et industriområde i Skovlunde, oplyser Københavns Vestegns Politi.

Det er lykkedes tyve at slippe af sted med 10-12 malerier.

- Nogle af malerierne er signerede af kunstneren, mens andre er usignerede, siger vagtchef Michael Bundgaard, Københavns Vestegns Politi.

Politiet har ikke et samlet beløb på de stjålne maleriers værdi, men det er malerier for "et større beløb", der er blevet stjålet fra den kendte kunstner, oplyser vagtchefen.

Malerierne blev stjålet mandag aften omkring klokken 21.30 - dagen efter kunstnerens 50-års fødselsdag.

Politiet er endnu uden spor af gerningsmændene, bortset fra at en hvid varebil omkring det tidspunkt blev set i nærheden af værkstedet i Skovlunde. Der er ingen oplysninger om bilens type eller om bilnummeret.

Københavns Vestegns Politi hører gerne fra folk, der får tilbudt at købe malerier af Kristian Hornsleth, eller som har andre oplysninger om sagen.

Folk kan kontakte Københavns Vestegns Politi på telefon 114.

Kristian Hornsleth eller Kristian von Hornsleth, som han også kalder sig, blev kendt for et omdiskuteret projekt i Uganda i 2006, da han fik beboerne i en hel landsby til at tage sit efternavn mod at få en gris.

/ritzau/