Tyvene havde trange kår på årets Roskilde Festival

Sådan ser det ud dagen derpå, når Midt- og Vestsjællands Politi gør status over »udbyttet« ved årets festival.

Tallene viser, at der var omkring 100 færre tyverianmeldelser i år sammenlignet med sidste år. I år blev der meldt om 533 tilfælde af stjålne mobiltelefoner, punge og andre personlige ejendele, mens tallet i 2012 var 647.

»Der har været en rigtig gunstig udvikling, som skal ses på baggrund af en stigning i antallet af tyverier fra 2011 til 2012. Vi ved godt, at der vil komme flere tyverianmeldelser de kommende dage, men som det ser ud nu, er der tale om et fald på omkring 10 procent i antallet af tyverier, og det er vi rigtig godt tilfredse med,« siger politiinspektør Jens Børsting, Midt- og Vestsjællands Politi.

Tyverier har netop været et fokusområde for politiet i år. Det afspejler sig også i flere anholdelser. Indtil søndag middag var 105 personer blevet anholdt mod 80 personer på samme tidspunkt sidste år.

»Det er især anholdelser, der er relateret til tyverier. Vi har i år modtaget flere informationer fra de frivillige på festivalen, og det har gjort, at vi har kunnet skride til anholdelser,« siger Jens Børsting og anslår, at der er anholdt cirka 20 procent flere sammenlignet med sidste år.

Det er især østeuropæiske kriminelle, ordensmagten har slået kløerne i.

»En stor del af dem er østeuropæiske omrejsende kriminelle, der deltager i festivalen og udfører kriminalitet ved siden af,« siger Jens Børsting.

Udover færre tyverier melder politiet også om færre sager om besiddelse af narko. Politiet har noteret 395 sager om besiddelse af narko, mens tallet i 2012 var 470. Men det er ikke nødvendigvis udtryk for, at stofferne ikke længere florerer i samme grad som tidligere.

»I år har vores hovedfokus været tyverier, og det betyder så, at vi ikke på samme måde kan lave opsøgende arbejde for at snuppe dem, der besidder fem gram hash,« siger Jens Børsting.

Da folk forlod festivalområdet søndag aften, stod politiet også klar for at tjekke, at bilisterne nu også var helt appelsinfrie.

»Vi standsede en del søndag aften, men det var et fåtal, der havde promiller i blodet,« siger Jens Børsting, der dog ser en stor udfordring omkring trafikafviklingen.

»Det er og bliver en udfordring ved festivalens start og slut. Der er ikke nogen byer, heller ikke Roskilde, hvor det går problemfrit at håndtere 130.000 gæster,« siger Jens Børsting.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip