U19-træner hylder talenter: Dobbelt op på A-landsholdspillere

U19-landstræner Thomas Frank kan nemlig sagtens se en god håndfuld af hans spillere træde ind på A-landsholdet i fremtiden.

- Viktor Fisher er allerede gået ind og trådt gennem nåleøjet. Normalt siger man, at én til tre på en årgang bliver A-landsholdsspillere. Her vil jeg sige, at der er tre til seks spillere og måske mere. Jeg tror, der er 2-3 topspillere, og det er det helt vildt spændende ved potentialet i det her hold, siger han.

Landstræner Morten Olsen kaldte efter Danmarks sejr på 4-1 over Tyskland i torsdags holdet for en gylden årgang på linje med 85-årgangen med blandt andet Niki Zimling og William Kvist, og han ser masser af landsholdspotentiale i flere af spillerne.

Thomas Frank er ikke meget for at nævne, hvilke spillere han ser potentialet i, men han peger alligevel på enkelte, der kan være i spil.

- Den åbenlyse er Fischer, der allerede er gået ind. Derunder ligger der en fem-seks navne, som vil kunne gå ind. Og her taler jeg kun om 94-årgangen. Pierre-Emile Højbjerg er 95'er og Andreas Christensen er 96'er, og det er klart, at de er også i spil, siger han.

Flere af U19-spillerne er allerede rykket til store udenlandske klubber, som Pierre-Emile Højbjerg i Bayern München, Patrick Olsen i Inter, Andreas Christensen i Chelsea og Lasse Vigen i Fulham og for både dem, og de spillere, der stadig er i danske klubber, gælder det om at få førsteholdsbold i benene så hurtigt som muligt.

- Det afgørende for dem her er førsteholdsfodbold. Spiller de fast på deres respektive hold, så er sandsynligheden for landsholdsfodbold markant større. De kommer ikke bare med på et indhop hist og her i Bundesligaen eller Premier League. De skal spille regelmæssigt, siger Thomas Frank, der mener, at de senest bør få regelmæssig spilletid i deres andet seniorår.

- De er ikke seniorspillere endnu. Det bliver de først nu, så nu skal de til at spille regelmæssigt, få nogle minutter og snuse til det. Det gør ikke så meget, at det ikke bliver så meget det første år, men på andet år skal de gerne til at spille mere, siger han.

Danmark spiller første kamp ud af tre i EM-kvalifikationen på tirsdag, hvor de møder Tjekkiet. Senere på ugen gælder det kampe mod Bulgarien og Portugal.

Dagens Gossip