U21-EM: Tjekkiet spiller Serbien ned under græstæppet

20/06/2015

Tjekkiet stemplede for alvor ind i U21 EM-slutrunden i fodbold, da værtsnationen lørdag besejrede Serbien 4-0 i Danmarks EM-gruppe.

Dermed har Tjekkiet tre point i gruppen, mens Serbien har et enkelt point før mødet med Danmark i den sidste gruppekamp.

Danmark har også tre point efter sejr over Tjekkiet i den første gruppekamp, mens Tyskland har et enkelt.

For Danmark og Tysklands vedkommende er det dog for en kamp færre, da de to nationer mødes senere lørdag aften.

I den tidligere kamp i gruppen stod der Jan Kliment og Tjekkiet på det hele.

Tjekkerne kom ud til opgøret stærkt opsatte på at give hjemmepublikummet i Prag en oplevelse, og tjekkerne lagde ud med lyn og torden.

Efter blot otte minutters spil var den tjekkiske angriber Jan Kliment på pletten og bragte værtsnationen foran 1-0.

Blot ét minut senere var Kliment igen på spil med en friløber, men det lykkedes ikke at passere Serbiens målmand Marko Dmitrovic.

Presset mod Serbien var maksimalt i første halvleg. Efter et kvarter hamrede Vaclav Kadlec bolden på overliggeren, og jublen var stor i Prag, da Jan Kliment igen var på pletten efter 20 minutter.

Et forsøg blev halvklaret af Dmitrovic, og bolden landende for fødderne af Kliment, der gjorde det til 2-0.

Tendensen fortsatte efter pausen, hvor Serbien nærmest gik i opløsning i perioder af kampen.

Efter 56 minutter lykkedes det for Kliment at få sit hattrick og sende Tjekkiet afgørende i front med 3-0 efter en sikker scoring.

Angriberen havde i øvrigt flere tilbud, men det var Martin Frydek, der tre minutter senere øgede Tjekkiets føring til 4-0.

Tjekkiet møder tirsdag Tyskland i den sidste gruppekamp, hvor Danmark møder Serbien.