U21-herrer banker Rusland og vinder EM-gruppe

03/09/2014

Der var klasseforskel, da det danske U21-landshold i fodbold onsdag aften sikrede sig førstepladsen i EM-kvalifikationsgruppe 2.

Danmark vandt 4-2 over Rusland i Aalborg. Netop russerne var den eneste konkurrent til førstepladsen, men den har landstræner Jess Thorups mandskab nu sat sig på.

Danmark har 23 point efter ni kampe, og eftersom russerne har 19 point på andenpladsen, kan danskerne ikke sætte førstepladsen over styr.

Det danske hold skal om seks dage - også i Aalborg - spille den afsluttende hjemmekamp mod Bulgarien.

Førstepladsen i gruppen betyder, at Danmark er sikker på playoff-kampe om en plads ved næste års EM-slutrunde i Tjekkiet, der også fungerer som kvalifikation til OL i Rio i 2016.

Det danske hold var præget af, at en del spillere var blevet rykket op på A-landsholdet til kampene mod Tyrkiet og Armenien.

Til gengæld spillede Aston Villa-forsvareren Jores Okore igen efter sin lange skadesperiode, der holdt ham ude i næsten hele sidste sæson.

Den danske sejr over Rusland blev grundlagt allerede efter fem minutters spil, da Fulham-spilleren Lasse Vigen Christensen hamrede bolden i mål til 1-0.

Russerne fik dog udlignet ved Arshak Koryan efter lidt over en halv times spil, men kort før pausen kom Danmark igen foran.

AaB-spilleren Nicolaj Thomsen drønede et frispark af sted, som blev afrettet og ramte underkanten af overliggeren.

FCK'eren Danny Amankwaa var hurtigst over returbolden, som han headede ned til Lasse Vigen Christensen, der i nærheden af offside scorede til 2-1 fra tæt hold.

Kampen blev definitivt afgjort cirka 10 minutter inde i anden halvleg, da anfører Jannik Vestergaard fra tyske Hoffenheim flot steg til vejrs og pandede 3-1-scoringen i mål.

Senere udbyggede Chelsea-spilleren Andreas Christensen føringen til 4-1, men kort før tid fik russernes Denis Davydov reduceret til slutresultatet.