U21-holdet før tidlig finale: Serbien et klassehold

Finalen ved U21-EM i fodbold bliver først spillet den 30. juni. Officielt i hvert fald. For det danske hold spiller allerede tirsdag aften en slags finale, når det gælder den afgørende gruppekamp mod Serbien i Prag.

Dansk sejr betyder avancement til semifinalerne, mens Danmark ryger ud af EM med et nederlag. Uafgjort kan også sende danskerne med blandt EM-slutrundens fire bedste nationer, men det forudsætter, at Tjekkiet ikke besejrer Tyskland i den anden kamp i gruppe A.

- Nu har vi en finale mod Serbien. Vi glæder os, det bliver fedt, siger Pierre-Emile Højbjerg.

Midtbaneprofilen er klar til at vende tilbage til startopstillingen, efter at han sad over i 0-3-nederlaget lørdag til Tyskland.

Selvom Serbien samme dag tabte 0-4 til Tjekkiet, er der stor respekt for det serbiske hold i den danske trup.

Det skyldes blandt andet, at Serbien spillede 1-1 mod Tyskland i den første kamp. Men også, at holdet i EM-kvalifikationen formåede at sende de regerende europamestre, Spanien, ud.

- Vi ved, hvor gode Serbien kan være. Det er et klassehold, og de besejrede Spanien i playoff-kampene. Så vi har respekt for dem, men vi har også stor tro på egne evner, siger fløjspilleren Uffe Bech.

Ligesom Danmark i teorien kunne have haft profiler som Christian Eriksen og Nicolai Boilesen med ved U21-EM, mangler Serbien flere etablerede spillere fra A-landsholdet ved slutrunden i Tjekkiet.

Liverpool-spilleren Lazar Markovic, Schalke 04's Matija Nastasic og Aleksandar Mitrovic fra Anderlecht var alle med fra start, da Serbien den 13. juni tabte 0-2 ude til Danmark i EM-kvalifikationen.

Ifølge Danmarks U21-landstræner, Jess Thorup, er der dog rigeligt med kvalitet i den serbiske trup ved EM.

- Jeg så deres første kamp mod Tyskland, hvor de spillede en hammergod kamp. De havde tyskerne under pres i store dele af kampen og producerede store chancer.

- Vi skal se bort fra deres kamp mod Tjekkiet, for det bliver bestemt ingen walkover. Hvis vi bare ser på deres fire forreste spillere, så er det tæt på verdensklasse, siger Jess Thorup.

Her huserer blandt andre den offensive midtbanespiller Filip Djuricic fra Benfica, der scorede det serbiske mål mod Tyskland. Han var også med i A-landskampen mod Danmark i København, hvor han blev skiftet ind.

- Vi skal ramme et topniveau, hvis vi skal vinde over Serbien, siger Pierre-Emile Højbjerg.

- De er virkelig gode, så vi skal på alle måder være skarpe. Det kan vi godt, men det kræver meget af os, siger han.

Kampen mellem Danmark og Serbien begynder klokken 20.45.

/ritzau/

Dagens Gossip