U21-landsholdet får stor lussing af Tyskland ved EM

21/06/2015
Danmarks U21-landshold i fodbold måtte lørdag aften indkassere det første nederlag ved EM i Tjekkiet. Det danske hold brød helt sammen i begyndelsen af anden halvleg og fik en syngende lussing af de tyske favoritter, der vandt 3-0. Der var klasseforskel, og Tysklands sejr kunne let være blevet større. Den tyske sejr blev sikret i en intens kulisse foran 13.268 tilskuere i Eden Arena i Prag. Trods nederlaget bestemmer Danmark selv, om holdet skal videre fra gruppe A. Det sker med en sejr tirsdag over Serbien, og uafgjort kan også vise sig at være nok. Jess Thorup foretog fire ændringer fra start i forhold til onsdagens 2-1-sejr over Tjekkiet.Ud over den skadede Frederik Sørensen blev Pierre-Emile Højbjerg skånet efter et hårdt program, og ud røg også Viktor Fischer og Rasmus Falk.Ind kom i stedet Jens Jønsson på den defensive midtbane, Lasse Vigen Christensen på den centrale midtbane, Pione Sisto på venstre fløj og Nicolai Brock-Madsen helt i front.Danmark indledte godt, og ikke mindst anfører Jannik Vestergaard holdt høj klasse i midterforsvaret. Efter et kvarter blev Yussuf Poulsen spillet alene igennem af Nicolaj Thomsen, men RB Leipzig-spillerens afslutning gik forbi mål. Efter 17 minutter måtte Danmarks venstreback, Jonas Knudsen, indkassere en advarsel, og eftersom Esbjerg-spilleren også fik en mod Tjekkiet, er han karantæneramt mod Serbien. Det så okay ud for danskerne midtvejs i første halvleg, men herefter skete der et kraftigt skred i magtbalancen. Tyskerne gik et gear op og spillede sig efter behag igennem, ikke mindst i danskernes højre forsvarsside. Her blev Danmarks højreback, Alexander Scholz, gang på gang overspillet af en af kampens helt store profiler Amin Younes.Efter 31 minutter gik det galt for Danmark efter en hurtig tysk omstilling, hvor den danske defensiv blev fanget i ubalance. Emre Can sendte anfører Kevin Volland af sted med en flad diagonalaflevering, og anføreren plaffede kynisk bolden ind under målmand Jakob Busk til 1-0. Et klassemål. Danskerne holdt stand til pausen, men i begyndelsen af anden halvleg gik det helt galt. Først scorede Kevin Volland til 2-0 direkte på frispark, og få minutter senere scorede Tyskland igen. Den bevægelige Amin Younes drønede forbi Lasse Vigen Christensen, og kort før baglinjen sendte han et indlæg ind til forsvareren Matthias Ginter, der headede bolden ind til 3-0. Så var slaget tabt, og Jess Thorup gav EM-debut til Uffe Bech og Christian Nørgaard, ligesom Viktor Fischer også blev skiftet ind. Det kunne være endt i den helt store ydmygelse, hvis ikke Jakob Busk havde leveret nogle gode redninger.Tyskland fører gruppe A med fire point, mens Danmark og Tjekkiet begge har tre point. Serbien er sidst med et point. De to bedste hold går videre til semifinalerne.

Danmarks U21-landshold i fodbold måtte lørdag aften indkassere det første nederlag ved EM i Tjekkiet.

Det danske hold brød helt sammen i begyndelsen af anden halvleg og fik en syngende lussing af de tyske favoritter, der vandt 3-0. Der var klasseforskel, og Tysklands sejr kunne let være blevet større.

Den tyske sejr blev sikret i en intens kulisse foran 13.268 tilskuere i Eden Arena i Prag.

Trods nederlaget bestemmer Danmark selv, om holdet skal videre fra gruppe A. Det sker med en sejr tirsdag over Serbien, og uafgjort kan også vise sig at være nok.

Jess Thorup foretog fire ændringer fra start i forhold til onsdagens 2-1-sejr over Tjekkiet.

Ud over den skadede Frederik Sørensen blev Pierre-Emile Højbjerg skånet efter et hårdt program, og ud røg også Viktor Fischer og Rasmus Falk.

Ind kom i stedet Jens Jønsson på den defensive midtbane, Lasse Vigen Christensen på den centrale midtbane, Pione Sisto på venstre fløj og Nicolai Brock-Madsen helt i front.

Danmark indledte godt, og ikke mindst anfører Jannik Vestergaard holdt høj klasse i midterforsvaret.

Efter et kvarter blev Yussuf Poulsen spillet alene igennem af Nicolaj Thomsen, men RB Leipzig-spillerens afslutning gik forbi mål.

Efter 17 minutter måtte Danmarks venstreback, Jonas Knudsen, indkassere en advarsel, og eftersom Esbjerg-spilleren også fik en mod Tjekkiet, er han karantæneramt mod Serbien.

Det så okay ud for danskerne midtvejs i første halvleg, men herefter skete der et kraftigt skred i magtbalancen.

Tyskerne gik et gear op og spillede sig efter behag igennem, ikke mindst i danskernes højre forsvarsside.

Her blev Danmarks højreback, Alexander Scholz, gang på gang overspillet af en af kampens helt store profiler Amin Younes.

Efter 31 minutter gik det galt for Danmark efter en hurtig tysk omstilling, hvor den danske defensiv blev fanget i ubalance.

Emre Can sendte anfører Kevin Volland af sted med en flad diagonalaflevering, og anføreren plaffede kynisk bolden ind under målmand Jakob Busk til 1-0. Et klassemål.

Danskerne holdt stand til pausen, men i begyndelsen af anden halvleg gik det helt galt.

Først scorede Kevin Volland til 2-0 direkte på frispark, og få minutter senere scorede Tyskland igen.

Den bevægelige Amin Younes drønede forbi Lasse Vigen Christensen, og kort før baglinjen sendte han et indlæg ind til forsvareren Matthias Ginter, der headede bolden ind til 3-0.

Så var slaget tabt, og Jess Thorup gav EM-debut til Uffe Bech og Christian Nørgaard, ligesom Viktor Fischer også blev skiftet ind.

Det kunne være endt i den helt store ydmygelse, hvis ikke Jakob Busk havde leveret nogle gode redninger.

Tyskland fører gruppe A med fire point, mens Danmark og Tjekkiet begge har tre point. Serbien er sidst med et point. De to bedste hold går videre til semifinalerne.