U21-landstræner har udtaget nyt hold med god rutine

Der har været en stor udskiftning på U21-landsholdet denne sommer.

Aldersgrænsen er nu årgang 1994 og yngre, og derfor er mange spillere blevet for gamle, mens andre har taget det næste skridt op på A-landsholdet.

Andreas Christensen, Patrick Banggaard, Viktor Fischer og Lasse Vigen Christensen er de eneste gengangere fra U21-EM-holdet, men alligevel er det et rutineret hold, som møder ind til de to venskabskampe mod Tyskland og Ukraine.

Alle 18 spillere har mange ungdomslandskampe på cv'et, og 11 af spillerne var i januar udtaget til U21-landsholdets træningstur i Tyrkiet.

Jess Thorup er stoppet som U21-landstræner efter ansættelsen som cheftræner i FC Midtjylland, så den tidligere assistenttræner Henrik Clausen har i øjeblikket ansvaret for holdet.

- Det er et hold med god rutine, som vi har samlet. Næsten to tredjedele af truppen var med på træningsturen i januar, hvor vi fik en rigtig god mulighed for at starte op med denne årgang.

- Derfor er der lagt et rigtig godt fundament, som vi nu kan bygge videre på, inden EM-kvalifikationen begynder til oktober, siger Henrik Clausen til Dansk Boldspil-Unions (DBU) hjemmeside.

Henrik Clausen har efter dialog med Brøndby set bort fra Christian Nørgaard og Riza Durmisi, som begge brugte deres sommerferie på EM-slutrunden og efterfølgende har haft et hårdt program i klubben.

U21-landsholdet møder ind mandag i Vedbæk, hvor truppen vil træne en enkelt gang, inden holdet tirsdag drager videre - først til Tyskland og derefter Ukraine, hvor de sidste forberedelser finder sted inden EM-kvalifikationen i oktober.

- Tyskland er notorisk et af de stærkeste hold i Europa. De har lige været til VM på U20-niveau, så det er uden tvivl et sammenspillet hold fra øverste hylde, så der venter os en rigtig svær kamp.

- Ukraine på udebane er også en stærk modstander, der kan ligne de andre østeuropæiske hold, som vi skal møde i kvalifikationen. Derfor er det også en rigtig god test, inden kvalifikationen begynder, siger Clausen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip