U21-landstræner: Vi skal finde fornuftig OL-løsning

I fredags slog Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) fast, at klubber ikke er forpligtigede til at frigive deres bedste spillere til den olympiske fodboldturnering.

Den beslutning ærgrer U21-landstræner Niels Frederiksen, som vil være ked af at udtage et decimeret mandskab til næste års OL i Rio, hvis klubberne vælger at holde på spillerne.

- Jeg håber, der bliver fundet en fornuftig løsning. Jeg ved, at Divisionsforeningen og DBU skal i dialog. Jeg kan udmærket se det fra klubbernes side, fordi de har nogle vigtige kampe.

- Jeg kan sagtens forstå klubbernes bekymring. Men jeg er sikker på, at klubberne kan forstå, at vi gerne vil stille så stærkt et OL-hold som muligt. Min forventning er, at der bliver fundet en fornuftig løsning, siger Niels Frederiksen.

Den tidligere Esbjerg- og Lyngby-træner erkender dog, at det er et svært dilemma, som klubberne står midt i.

- Set fra min synsvinkel havde det da været sjovere, hvis spillerne skulle frigives, men sådan bliver det tilsyneladende ikke, og så må vi håndtere den situation.

- Vi skal have en dialog med klubberne, og så må vi finde frem til noget, som, begge parter synes, er fornuftigt.

- Indtil andet er bevist, så tror jeg på, vi kan mødes og finde en fornuftig løsning, insisterer U21-landstræneren.

I værste fald kan Danmark risikere at stille op uden profiler som Pione Sisto, Andreas Cornelius, Andreas Christensen og Viktor Fischer.

- Det er hypotetisk. Og det vil jeg selvfølgelig have det skidt med. Men jeg tror ikke, vi ender der. Skulle vi havne der, så må vi tage den derfra, siger Niels Frederiksen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip