U23-landsholdet brager ind i Brasilien ved OL

Skrevet af admin

14/04/2016

Mest læste i dag

De danske fodboldspillere skal op imod Brasilien, Sydafrika og Irak under sommerens OL i Brasilien.

Det blev afgjort torsdag ved en lodtrækning på det store og legendariske stadion Maracana i Rio de Janeiro.

Fra første seedningslag trak danskerne de brasilianske OL-værter, som på papiret er den klart hårdeste modstander i gruppen.

Ungdomslandstræner Niels Frederiksen havde på forhånd frygtet Nigeria fra andet seedningslag, og det lykkedes at undgå den stærke afrikanske fodboldnation. I stedet venter Irak.

Fra tredje seedningslag blev Sydafrika fisket op af bowlen til de danske talenter.

- Alt i alt synes jeg, at det ser godt ud, når man kigger på de sportslige perspektiver.

- Vi har en ambition om at gå videre fra det indledende gruppespil. Det bliver ikke nemt, men det kunne have set meget værre ud, siger Niels Frederiksen.

- Mit kendskab til de her nationer er ikke voldsomt stort. Det er jo nationer, som vi ikke møder så ofte.

- Brasilien kender vi. De er meget teknisk baserede spillere, der er dygtige på bolden. Som jeg ser det, er Brasilien gruppens helt store favorit. Jeg tror, at de vil forsøge at gøre en god figur på hjemmebane.

- Sydafrika kender vi ikke så godt, men det er generelt fysisk stærke spillere. Jeg fornemmer også, at Sydafrika har bevæget sig mod en bedre struktur, men jeg har ikke set U23-holdet.

- Irak vil formentlig stå svagest i puljen, men jeg vil også pointere, at min research først går i gang nu, siger Niels Frederiksen.

På forhånd havde landstræneren et ønske om at undgå at spille i Manaus i Amazonas på grund af de ekstreme klimaforhold.

Det ønske gik i opfyldelse, da Danmark spiller de to første kampe mod Irak og Sydafrika i hovedstaden Brasilia, mens den sidste gruppekamp mod Brasilien foregår i Salvador.

De to bedste hold i gruppen går videre til kvartfinalerne.

OL-turneringen spilles af U23-spillere. Derudover må hver enkelt nation stille med tre spillere, der er født før den 1. januar 1993.

/ritzau/