Uber indberetter gerne chaufførers indkomst til Skat

Skrevet af admin

14/06/2016

Mest læste i dag

Den kontroversielle app Uber har fået kritik for at fremme sort arbejde, fordi det er op til tjenestens chauffører selv at indberette de skattepligtige kørepenge.

Men Ubers nye direktør i Danmark, Carl Edvard Endresen, er med på løbende at indberette de såkaldte partnerchaufførers indtægt til Skat.

- Som udgangspunkt har jeg stor tiltro til danskernes og Ubers partnerchaufførers skattemoral. Når det er sagt, så ønsker vi at have en god dialog med skattevæsnet om, hvordan vi kan arbejde sammen for at sikre, at alle indbetaler den rigtige skat.

- Det ville være naturligt, at Uber har pligt til at indrapportere aktivitet for chaufførerne på platformen. Som en del af en reformproces ser vi gerne, at det bliver en mulighed, siger han.

Uber har netop rundet 200.000 registrerede brugere i Danmark og har hver uge omkring 1000 aktive chauffører. Antallet af registrerede Uber-chauffører nærmer sig 2000.

Mens antallet af brugere og chauffører vokser, kører sager i det danske retssystem, der skal afgøre, om Uber er samkørsel eller ulovlig taxatjeneste. Fredag fortsætter en straffesag mod seks Uber-chauffører i Københavns Byret.

Uber-direktøren vil ikke udtale sig om sagen, mens den står på, men han er optimistisk om Ubers fremtid i Danmark.

- I og med at vi nu har 200.000 brugere, tror jeg på, at vi har en positiv fremtid i Danmark. Vi ønsker selvfølgelig at blive reguleret og fortsætter den dialog, vi har med myndighederne, for at få en fornuftig regulering på plads, siger Carl Edvard Endresen.

Også fra fagbevægelsen er der kritik af Uber, blandt andet for at der ikke er ordnede forhold for chaufførerne, og at de arbejder til så lav løn, at taxachauffører med overenskomst udkonkurreres.

- Som partnerchauffør fungerer man som selvstændig, siger Carl Edvard Endresen som svar på kritikken.

- Man har sin egen bil og sine egne udgifter og bestemmer selv, hvornår man ønsker at køre. Det er op til den enkelte, om man ønsker at køre to, tre eller ingen timer. Arbejdsforholdene bestemmer man i vældig stor grad selv, siger han.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) har tidligere sagt til Ritzau, at han satser på at indgå frivillige aftaler med hver enkelt af de deleøkonomiske virksomheder for at sikre, at brugerne betaler skat.

Skatteministeren havde tirsdag ikke mulighed for at kommentere sagen.

/ritzau/