UBS i Tyskland risikerer kæmpebøde

Den tyske afdeling af den schweiziske gigantbank UBS risikerer at få en bøde på mere end 150 mio. euro svarende til over 1,1 mia. kr. for skatteunddragelse. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Reuters citerer det tyske magasin Der Spiegel for historien. Undersøgelsen mod banken startede sidste år og hele ti USB-kontorer i Tyskland er blevet ransaget i denne måned.

Undersøgelsen blev iværksat, efter at den tyske delstat Nordrhein-Westfalen købte sig til stjålne informationer om UBS-kunder.

Ifølge Der Spiegel overvejer skattemyndighederne i delstaten i øjeblikket, om de skal købe flere informationer i forbindelse med undersøgelsen.

UBS oplyser, at banken ikke var bekendt med nogen nye oplysninger i sagen og understregede endnu engang, at banken ikke vil tolerere nogen aktiviteter, der skal hjælpe kunder med at unddrage sig skat.

»UBS har i et stykke tid krævet, at tyske kunder, der serviceres uden for Tyskland, skal bringe deres skattemæssige situation i orden. Nuværende og tidligere kunder må sørge for, at opfylde deres forpligtigelser over for skattemyndighederne,« siger en talskvinde for UBS.

Antallet af mennesker, der frivilligt rapporterer deres finansielle anliggender til skattemyndighederne i Nordrhein Westfalen, voksede kraftigt i første halvdel af året, efter at nyheden om undersøgelsen begyndte at sprede sig.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip