UC Syddanmark hjælper skoler i gang med ny reform

UC Syddanmark har i samarbejde med en række kommuner sat gang i arbejdet med at forberede lærere, pædagoger og skoleledere til skolereformen, der træder i kraft efter sommerferien.

I Kolding Kommune er et uddannelsesforløb for sløjd- og håndarbejdslærere f.eks. blevet så populært, at der allerede nu skal oprettes nye hold.

Den kommende folkeskolereform kommer til at betyde store forandringer på landets skoler. Idræt og bevægelse kommer til at fylde mere, skoledagen bliver længere og mere varieret og enkelte fag bliver lagt sammen under nye overskrifter.

I et nyt projekt skal UC Syddanmark i samarbejde med Kolding Kommune klæde kommunens sløjd- og håndarbejdslærere på til at undervise i det nye fag håndværk og design, der er en sammenlægning af de to tidligere fag sløjd og håndarbejde.

- Skolereformen giver nogle spændende udfordringer, når f.eks. to fagligheder skal række ind over hinanden, og her er der brug for kompetenceudvikling. I Kolding Kommune har vi lavet et uddannelsesforløb, hvor sløjd- og håndarbejdslærerne kan være med til at udvikle det nye fag, samtidig med at de bliver klogere på en faglighed, de ikke tidligere har haft berøring med, siger Jens Juulsgaard Larsen, der er efter- og videreuddannelseschef ved afdelingen for Udvikling og Forskning ved UC Syddanmark.

Uddannelsesforløbet i Kolding Kommune er blevet så populært, at der allerede nu skal oprettes et ekstra hold til de mange lærere, der har sagt ja tak til efter- og videreuddannelse.

Ifølge Jens Juulsgaard Larsen er uddannelsesforløbet for sløjd- og håndarbejdslærerne blot et ud af mange eksempler på, hvordan UC Syddanmark kan hjælpe kommunerne med at blive klar til den nye skolereform - uanset om det er en temadag eller et længerevarende udviklingsforløb, der er brug for.

- Som professionshøjskole er vi godt klædt på til at hjælpe kommunerne med at udmønte skolereformen. Fordi vi uddanner og efteruddanner lærere og pædagoger orienterer vi os hele tiden i forhold til, hvad der sker i praksis, samtidig med at vi i vores videncentre har den erfaring, der skal til, når forskningen skal omsættes til viden, der virker i virkeligheden, slutter Jens Juulsgaard Larsen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip