UCI-boss i kovending: 'Jeg var for hård ved Armstrong'

Det var hårde ord. Også for hårde ord, hvis man skal tro præsident Pat McQuaid fra Den internationale Cykel Union (UCI).

Fortrydelsen er rettet mod de udtalelser, McQuaid kom med for et års tid siden, hvor Lance Armstrong fik påskrevet, at han 'ikke længere har en plads i cykelsporten'.

Anledningen var Det Amerikanske Anti Doping Agentur USADAs tusind sider lange rapport, som i detaljer afslørede, hvordan cykelsportens største navn nogensinde havde stået bag et stort anlagt dopingregime og undervejs også havde truet både rytterkolleger og pårørende til tavshed.

- Når jeg ser tilbage på det, var det et hårdt statement. Jeg ville ikke have sagt det nu, siger den irske UCI-boss i et interview med den hollandske avis Telegraaf.

- Hovedparten af feltet brugte EPO dengang, men jeg synes Armstrong fortjener en hårdere straf på grund af den rigdom og berømmelse, han samlede sig i karrieren.

- Desuden var han utrolig arrogant. Han råbte ad alle, der kritiserede ham og truede sågar folk. Armstrong var ikke den eneste, der brugte EPO, men han fortjener en hel del af den kritik og straf, som falder over ham, mener McQuaid, som selv har stået mål for en del af polemikken omkring den en gang så almægtige amerikaner.

Kilder tæt på Armstrong har vedholdende hævdet, at UCI var med til at beskytte den texanske Tourminator. Og Pat McQuaids forgænger i UCI-embedet, hollænderen Hein Verbruggen, var dengang med til at godkende en donation fra Armstrong på 125.000 kroner, angiveligt øremærket til indkøb af en Sysmex maskine, som ironisk nok bruges til detektion af bloddoping.

Ifølge vidneudsagn i USADAs rapport, blev Armstrong selv testet positiv for EPO i 2001 under etapeløbet Schweiz Rundt, men sagen blev henlagt som en såkaldt "falsk positiv", fordi den bevægede sig for tæt på grænseværdierne.

Lance Armstrong indrømmede i et tv-interview med talkshow-madonnaen Oprah Winfrey sidste efterår, at han havde brugt præstationsfremmende stoffer undervejs mod sine syv Tour-triumfer fra 1999-2005.

Den nu 41-årige amerikaner har for nylig udtalt, at han gerne vil medvirke i en sandhedskommission og at det næppe vil være til UCIs fordel at få belyst, hvad der foregik i kulissen.

Pat McQuaid er for tiden travlt beskæftiget med at sikre sig endnu en periode i præsidentembedet i en småbeskidt valgkamp, som ventes afgjort inden udgangen af denne måned.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip