UCI nægter Chris Froome rullende hus under Touren

Team Skys planer om at indlogere holdkaptajn og Tour-favorit Chris Froome i en topmoderne autocamper under årets Tour de France er blevet skudt ned af den internationale cykelunion (UCI).

Sky-chef Dave Brailsford er ikke altid tilfreds med standarden på hotellerne under de store etapeløb, hvor rytterne konstant skal skifte seng og miljø, og derfor mente han, at Froome ville finde sig bedre til rette i samme omgivelser under hele løbet. Men det må han ikke.

- I alle landevejsetapeløb på den internationale løbskalender skal arrangørerne dække holdenes udgifter til logi fra dagen før start til den sidste dag i løbet, lyder det i en meddelelse fra UCI ifølge Reuters.

- Rytterne skal overnatte på hotellerne stillet til rådighed af arrangøren under hele løbet. Beslutningen er taget for at sikre fuldstændig ens og fair vilkår for rytterne, skriver cykelunionen videre.

Sky afprøvede modellen med en autocamper under årets Giro d'Italia til Richie Porte, og selvom han måtte udgå af løbet efter styrt og anden modgang, følte Dave Brailsford, at overnatningen i vante rammer var en succes, der skulle tages med til Tour de France.

Det bliver der imidlertid ikke noget af efter UCI's beslutning, og Froome må leve med de skiftende hotelværelser ligesom alle de andre ryttere til det franske etapeløb.

/ritzau/

Dagens Gossip